Veliaht büyük patron çıktı

Güncelleme Tarihi:

Veliaht büyük patron çıktı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2001 00:00


Haberin Devamı

Avustralya'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Nakşibendi tarikatı lideri Mahmud Esat Coşan'ın oğlu Nureddin Coşan'ın, İskenderpaşa cemaatinin kontrolündeki 12 şirketin yönetiminde olduğu belirlendi.

Avustralya'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Nakşibendi tarikatı ve İskenderpaşa cemaati lideri Mahmud Esat Coşan'ın velihatı olarak görülen oğlu Nureddin Coşan'ın, 12 şirketin yönetiminde olduğu ortaya çıktı. Velihat Coşan, İskenderpaşa cemaatinin en büyük finansal kaynağı olarak bilinen Server Holding'de ve holding bünyesindeki şirketlerde yönetim kurulu başkanlığı ve yönetim kurulu üyeliği yapıyor.

Ticaret Sicili kayıtlarına göre Server Holding bünyesindeki bu şirketlerin faaliyetleri eğitim, sağlık, pazarlama ve medya alanlarında yoğunlaşıyor.

Kayıtlara göre, Nureddin Coşan'ın yönetiminde bulunduğu şirketlerin en eskisi 1986 yılında kurulan Vefa Yayıncılık. Nureddin Coşan, halen bu şirkette yönetim kurulu başkanı olarak görev yapıyor. 1995 yılında kurulan Server Holding'in bugün 1 trilyon lira düzeyinde sermayesi bulunuyor. Nureddin Coşan, holdingde de yönetim kurulu üyesi.

Babasının ölümü sonrasında Nakşibendi tarikatının en güçlü ismi haline gelen Nureddin Coşan'ın yönetim kurulu başkanı veya yönetim kurulu üyesi olduğu şirketler şöyle:

İŞTE ŞİRKETLER

Server Holding A.Ş.:

1 Trilyon TL sermayeli ve 1995'te kurulmuş. Yönetim kurulu üyeleri Nureddin Coşan, Selçuk İnal, İsmail Budak.

Server İletişim Gazetecilik ve Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.:

5 milyar lira sermayeli şirketin yönetim kurulu başkanı Nureddin Coşan. Yönetim Kurulu üyeleri Recep Koçak, Selçuk İnal, Coşkun Yılmaz, Zeki Ağralı, Tahsin Kahraman, Server Holding A.Ş.

Ümraniye Sağlık Tesisleri ve Ticaret A.Ş.:

62 milyar 100 milyon lira sermayeli şirket 1994 yılında kurulmuş. Yönetim Kurulu Başkanı Nureddin Coşan.

Haksa Sağlık Hizmetleri A.Ş. ve Zinde Sağlık Hizmetleri A.Ş.:

285 milyar sermayeli şirket 1996/da kurulmuş. Yönetim kurulunda Nureddin Coşan başkan. Üyeler ise Ahmet Arpacı, Köroğlu Bayhan Alp, Yakup Kocacık, Selçuk İnal, Server Holding.

Vefa Yayıncılık Tic. A.Ş.:

30 milyar lira sermayeli şirket 1986 yılında kurulmuş. Yönetim Kurulu Başkanı Nureddin Coşan, üyeler ise Mülayim Delibaş ve Selçuk İnal.

ASFA Eğitim Tesisleri A.Ş.:

45 milyar lira sermayeli şirketin yönetim kurulu başkanı Nureddin Coşan. Diğer üyeler Selçuk İnal, Mülayim Delibaş, Zeki Ağralı.

Seha Neşriyat ve Ticaret A.Ş.:

1987'de kurulan şirketin sermayesi 6 milyar lira. Yönetim kurulu başkanı Nureddin Coşan, üyeler ise Selçuk İnal, Mülayim Delibaş.

Yıldız Danışmanlık TV Reklamcılık Prodüksiyon Sanayi Ticaret A.Ş.:

7 milyar lira sermayeli şirket 1994'te kurulmuş. Şirketin Yönetim kurulu başkanı Nureddin Coşan. Üyeler Mülayim Delibaş ve Selçuk İnal.

Sim Ağ İhtiyaç Maddeleri Pazarlama A.Ş.:

1994 yılında kurulan şirketin sermayesi 5 milyar lira. Nureddin Coşan yönetim kurulu başkanı, Mülayim Delibaş ve Selçuk İnal ise üye.

Süfür Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi:

12 milyar lira sermayeli şirketin yönetim kurulu üyeleri Emin Çınar, Nureddin Coşan, Mehmet Soylu. Şirket 1995'te kurulmuş.

Vera İç ve Dış Ticaret A.Ş.:

5 milyar lira sermayesi olan şirket 1987 yılında kurulmuş. Yönetim kurulu başkanlığını Nureddin Coşan yapıyor. Mülayim Delibaş, İsa Yavuz, Ahmet Arpacı ise yönetim kurulu üyeleri. Sadi ÖZDEMİR

Veliaht Coşan’ın şirketleri

Server Holding A.Ş.

Server İletişim Gazetecilik ve Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Ümraniye Sağlık Tesisleri ve Ticaret A.Ş.

Haksa Sağlık Hizmetleri A.Ş.

Zinde Sağlık Hizmetleri A.Ş.

Vefa Yayıncılık Tic. A.Ş.

ASFA Eğitim Tesisleri A.Ş.

Seha Neşriyat ve Ticaret A.Ş.

Yıldız Danışmanlık TV Reklamcılık Prodüksiyon Sanayi Ticaret A.Ş.

Sim Ağ İhtiyaç Maddeleri Pazarlama A.Ş.

Süfür Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi

Vera İç ve Dış Ticaret A.Ş.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!