Vatandaşın köprü yapacak hali yok

Güncelleme Tarihi:

Vatandaşın köprü  yapacak hali yok
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2017 22:24

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 15 Temmuz Köprüsü’ndeki bakım çalışmaları için yaptığı “Vatandaş önlemini alsaydı” açıklamasına açıklık getirdi. Vatandaşın köprü yapacak hali olmadığını belirten Arslan, “Ayaküstü yapılan açıklama yanlış anlaşılabiliyor. Kastettiğimiz diğer güzergahlara yönelmeleri ve toplu taşıma kullanmalarıydı” dedi.

Haberin Devamı

Ekonomi muhabirleriyle iftarda bir araya gelen Arslan, 15 Temmuz Köprüsü’ndeki bakım onarım çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Çalışmalardan 10 gün önce uyarılarda bulunduğunu anımsatan Arslan, 15 Temmuz Köprüsü’nde 1991’den bu yana asfalt yenilemesi çalışması olmadığını belirtti. Bu nedenle okulların kapanmasıyla birlikte 26 yıl sonra asfalt çalışmasına başladıklarını ifade eden Arslan, “Eğer 12 Haziran’da değil, temmuz başında çalışmalara başlasaydık, o zaman da eylülün ortasında bitecekti. Ama bundan sonra, köprüyü iki buçuk ay kapatmaya gerek kalmayacak. Sadece üstteki asfaltı çıkarmamız yetecek, o da 24 saatlik bir çalışma olacak. Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür diliyoruz” dedi.

Avrasya tünelinde, birçok sürücüye 16 bin liraya kadar ulaşan cezalar geldiği haberleriyle ilgili olarak da konuşan Arslan, 9 Haziran itibariyle ceza bilgilerinin SMS olarak geçen sürücülere bildirilmeye başlandığını söyledi. Bu tarihe kadar sürücülere uyarı gitmediğini belirlediklerini ifade eden Arslan, geriye dönük olarak cezaların affadilebilmesi içinse kanuni düzenleme gerektiğini belirtti. Arslan, “Geriye dönük problemi çözebilmek için yapabileceğimiz şey, hükümetle istişare etmek” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Kanal İstanbul’dan çıkan toprağı değerlendirmek için birçok çalışma yaptıklarını söyleyen Arslan, bu toprağın bir kısmıyla üçüncü havalimanının yanındaki bataklıkların doldurulacağını ifade etti. Bir kısmıyla ise adalar yapılacağının açıklandığını anımsatan Arslan, “1.7 milyar metreküp hafriyat çıkacak” dedi.

BAKMADAN GEÇME!