Varlık Barışı uygulamasında son 3 gün

Güncelleme Tarihi:

Varlık Barışı uygulamasında son 3 gün
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2009 11:43

Varlık Barışı uygulamasından yararlanmak isteyenlerin başvuru süresi 31 Aralık Perşembe günü mesai saati bitiminde sona eriyor.

Bazı Varlıkların Milli Ekonomiye Kazandırılması Hakkında Kanun ile 22 Kasım 2008 tarihinde uygulamaya konulan ve 2 Mart 2009 tarihinde sona eren 1. Varlık Barışı uygulamasının ardından, 10 Temmuz 2009 tarihinde yürürlüğe giren 2. Varlık Barışında da son 3 güne girildi.

Kanun uyarınca yurt içi ve yurt dışında kayıtlı olmayan varlığı bulunanlar, Perşembe mesai saati bitimine kadar bunlar için beyan ya da bildirimde bulunabilecek.
Uygulamadan yararlanacaklar, beyan tarihini izleyen 1 ay içinde yurt içi varlıklar için yüzde 5, yurt dışı varlıklar için de yüzde 2 vergi ödeyecek.

Kanun çerçevesinde bildirim ya da beyana konu edilen varlıklar nedeniyle 1 Ocak 2008 tarihinden önceki dönemlere ilişkin vergi incelemesi vergi tarhiyatı yapılmayacak. Bildirim ya da beyan dışındaki herhangi bir nedenle 19 Haziran 2009 tarihinden sonra, 1 Ocak 2008 öncesi dönemlere ilişkin vergi incelemesi yapılması halinde de, inceleme sonucu bulunacak gelir, kurumlar ve katma değer vergisi matrah farklarından, beyan edilen tutarlar mahsup edilecek.

Taşınmazlar dışındaki yurt dışı varlıkların beyan ya da bildirimini izleyen 1 ay içinde Türkiye'ye getirilmesi ya da ülkemizdeki banka veya aracı kurumlarda açılacak bir hesaba transfer edilmesi zorunlu olacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!