Van önemli ders oldu, İstanbul’da işi çadıra bırakmayan adım atarız

Güncelleme Tarihi:

Van önemli ders oldu, İstanbul’da işi çadıra bırakmayan adım atarız
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2011 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yeni düzenlemeyle kaçak ve çürük binaların yıkılacağını ve bunun için yasal düzenlemelerin başlayacağını açıklaması üzerine, bunun nasıl yapılabileceği tartışılmaya başlanırken, belediyelerden ve gayrimenkul sektöründen destek geldi.

Haberin Devamı

Türkiye Belediyeler Birlik Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, bütün belediyeler olarak destek vereceklerini belirtirken, “Bu bize önemli bir ders. Yeni bir adım atma sürecini başlatıyoruz. İşi çadıra bırakmayacak şekilde yapıları düzgün yapmalıyız” dedi.

Mal tamahı candan edecek

NTV yayınına katılan Kadir Topbaş, İstanbul’un deprem hazırlığını anlattı. Belediye olarak kararlılıkla hareket edeceklerini ve halkın da destek vereceğine inandığını kaydeden Topbaş, şunları söyledi: “İstanbul Fikirtepe’de başlatılan kentsel dönüşüm özelinde, verdiğimiz imar artışlarında daha fazla daire alabilirim düşüncesiyle hareket edenler var. Mal tamahı candan edecek. Belediye ve ilgili bakanlık elele verip, radikal adımlar atıp çürük ve kaçak yapıları kamulaştıracağız. Sağduyulu vatandaşalrımız bize hak verip, haklarına razı olacaklardır. Devlet kimseyi mağdur etmez.”

Haberin Devamı

Depremi konuşacağız

“3-5 yıl önce yapılan binalar enkaza dönüşüyorsa, demek ki bir hata yapılıyor” diyen Kadir Topbaş, “Pazartesi itibariyle tüm siyasi partilerin de içinde olduğu belediye encümenini topluyoruz ve depremi konuşuyoruz. Sadece kamunun gücü yetmiyor, halkın bizzat katılımı gerekli.”

Dönüşüm kaynağını oluşturur

Yıkım ve yeniden inşa için bir maliyet hesabı yapılmadığını ifade eden Topbaş, “Yüksek maliyet gerektirmiyor kendi kaynağını oluşturur” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!