Van-Erivan uçuÅŸları iptal edildi

Güncelleme Tarihi:

Van-Erivan uçuşları iptal edildi
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 30, 2013 10:39

Borajet Havayolları'nın 3 Nisan'da başlayacağını açıkladığı Van-Erivan uçuşları iptal edildi. Uçuşların yeniden başlayıp başlamayacağı belli değil. Şirket kaynakları, iptale gerekçe olarak 'yeterli talep alınmaması'nı gösterdi. Ermenistan kaynaklı siteler ise, söz konusu kararın gerisinde Azerbaycan’ın tepkisinin olduğunu iddia etti.

Haberin Devamı

Borajet geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, 3 Nisan itibari ile uçuşlara başlanacağını açıklamıştı.İlk uçuş Narekavan Tur- Borajet ortaklığı ile yapılacaktı.

Ermenistan kaynaklı bazı internet siteleri, Van-Erivan arasında düzenlenecek uçuÅŸ seferlerinin, Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün talimatıyla süresiz bir ÅŸekilde durdurulduÄŸunu iddia etti.Â

İnternet sitelerinin yorumlarına göre erteleme kararının alınmasında Azerbaycan’ın tepkisi etkili olmuş olabilir.

Van-Erivan seferlerinin tanıtımı, 14 Martta tur şirketlerinin yöneticileri, Ermenistan Maliye Bakanı Yardımcısı, ABD Büyükelçiliğinden temsilcilerin de bunduğu bir toplantı ile Erivan’da yapılmıştı.

Haberin Devamı

Habere göre yaklaşık 40 dakika sürecek uçuş için bilet fiyatları 250 dolar olarak belirlendi. Ancak Nisan ayına özel olarak yüzde 20 indirim yapılacaktı.

Şirket kaynakları ise hurriyet.com.tr'ye yaptıkları açıklamada, yeterli talep görülmediği için uçuşların durdurulduğunu bildirdi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!