Vakıfbank’ın ilk yarı kârı 704 milyon lira

Güncelleme Tarihi:

Vakıfbank’ın ilk yarı kârı 704 milyon lira
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2012 00:00

Vakıfbank, bu yılın ilk yarısında net kârını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8.5 artırarak 704 milyon liraya çıkardı.

Haberin Devamı

İlk yarıda net ücret ve komisyon gelirleriyle ilgili muhasebesel değişikliğe rağmen geçen yılın aynı dönemine göre elde ettiği 704 milyon liralık net kârla, bankanın tarihinin en iyi ilk yarı kârına ulaştığı belirtildi.  Vakıfbank’ın 2012’nin ilk 6 ayında konsolide olmayan finansal sonuçlarına göre, bu dönemde nakdi ve gayrinakdi kredilerle ekonomiye aktardığı kaynakların tutarı 78.9 milyon liraya yükseldi. Banka, 2012 ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre toplam aktiflerini yüzde 12’lik artışla 96.7 milyar liraya, nakdi kredilerini yüzde 17.6’lık artışla 62.1 milyar liraya, mevduatını da yüzde 19.5’lik artışla 63.6 milyar liraya çıkardı.

KOBİ yılı ilan etti

Vakıfbank Genel Müdürü Süleyman Kalkan, 2012 yılını ‘KOBİ Yılı’ ilan ettiklerini ve bu doğrultuda KOBİ kredilerinde yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 100 oranında artış gösterdiklerini vurguladı. KOBİ bankacılığında lider bankalardan biri haline gelmeyi hedeflediklerini kaydeden Kalkan, 10 milyar liranın üzerine çıkan öz kaynak sayesinde reel sektöre yönelik desteklerinin önümüzdeki dönemde artarak devam edeceğini söyledi.
2012 yılının ikinci çeyreğinde mevduat dışı kaynaklarda ciddi artış olduğunun altını çizen Kalkan, şunları kaydetti: “Nisan ayında gerçekleştirdiğimiz 920 milyon dolar tutarındaki sendikasyon kredisi, 500 milyon dolar tutarındaki Euro tahvil ihracı, haziran ayında gerçekleştirdiğimiz 1 milyar liranın üzerinde Türk Lirası banka bonosu ve tahvil ihracımızla mevduat dışı kaynaklarımızda yılın ikinci çeyreğinde yaklaşık 3.6 milyar liralık artış yaşandı. Toplam mevduatımızın yüzde 6’sını oluşturan orta ve uzun vadeli bu kaynaklarla,  sektörün yapısal sorunu olan vade uyumsuzluğunu azaltmak için önemli gelişme kaydettik.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!