Uzakdoğu menşeli mensucat ithalatına soruşturma

Güncelleme Tarihi:

Uzakdoğu menşeli mensucat ithalatına soruşturma
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2006 10:40

Güney Kore, Çin, Malezya, Tayland ve Tayvan "sentetik filamentten mensucat"la Çin ve Rusya Menşeli "halat ve kablolar (kapalı halatlar dahil)" ithalatına karşı alınan önlemlerin etkisiz kılınmasına karşı soruşturma açılmasına karar verildi.

Dış Ticaret Müsteşarlığı’nın İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliği Resmi Gazete’de yayımlandı.
Buna göre, Güney Kore, Çin Halk Cumhuriyeti, Malezya, Tayland ve Çin Tayvanı (Tayvan) menşeli "sentetik filamentten mensucat" için İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine ilişkin olarak ülke ve firma bazında değişen oranlarda dampinge karşı vergi uygulamasının yürürlüğe konulduğu anımsatıldı. Uygulanmakta olan önlemin etkisiz kılınıp kılınmadığını takip etmek amacıyla yapılan inceleme sonucunda, Güney Kore’de yerleşik With Textile Co, Chang Woon Textile Co. ve Seong An Co. firmalarının bazı sevkiyatlarında başka firmalara ait ürünleri kendi Üretici Belgeleri altında Türkiye’ye ihraç ettiğinin tespit edildiği bildirildi. Bu nedenle Güney Kore’de yerleşik söz konusu firmalar için önlemlerin etkisiz kılınmasına karşı soruşturma açılmasına karar verildi.

Ayrıca, İthalatta Haksız Rekabeti Değerlendirme Kurulu, Türkiye’ye dampingli fiyatlarla ithal edildiği için dampinge karşa vergi alınması kararlaştırılan Çin ve Rusya menşeli "halat ve kablolar (kapalı halatlar dahil)" için de alınan önlemlerin etkisiz kılınmasına karşı soruşturma açılmasını kararlaştırdı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!