Üretim endeksi tarihi zirvede

Güncelleme Tarihi:

Üretim endeksi tarihi zirvede
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2017 21:53

EKONOMİNİN en önemli itici güçlerinden sanayi sektöründeki gelişmeyi gösteren sanayi üretim endeksi, arındırılmamış verilerle ekimde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8.9 artarak 146.3’e ulaşırken, söz konusu rakam tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi, ekimde geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7.3 arttı.  Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi ekimde, eylül ayına göre yüzde 0.7 yükseldi. Yılın son çeyreğinin ilk ayı olan ekimdeki sanayi üretimi verileri ekonominin son çeyrekteki performansı için olumlu bir izlenim yarattı.

Haberin Devamı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, imalat sanayisi öncülüğünde büyümeye devam eden sanayi üretiminin, beklentilerin ötesinde performans sergilediğini belirterek, “Ekim ve kasım ayına dair açıklanan göstergeler, son çeyrekte de güçlü sanayi büyümesinin devam edeceğinin işaretidir” dedi.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, sanayi üretiminde kaydedilen artışların gelecek dönemde ihracatı olumlu yönde etkileyeceğini belirterek, “Bu gelişme yılın son çeyreğinde de büyümenin yüksek olacağına işaret etmektedir” dedi.

Üretim endeksi tarihi zirvede

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!