Ünlülerin balıkçısı yeniden kapılarını açtı

Güncelleme Tarihi:

Ünlülerin balıkçısı yeniden kapılarını açtı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2015 12:30

ABD Başkanı Ronald Reagan’dan, geçtiğimiz hafta vefat eden 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e, merhum işadamı Vehbi Koç’tan Sakıp Sabancı’ya dek bir dizi ünlü ismin müdavimi olduğu Hasan Balıkçılar Restoran yeniden açıldı. Yarım asrı deviren mekân kurucusunun ölümü sonrası bir süre kapalı kaldı. Diridiri Ailesi, mekâna Esse Grup desteği ile talip olan Sedat Karakaya ve Rauf Kaya ile anlaştı.

Haberin Devamı

Balıkçı Hasan olarak anılan Hasan Diridiri, kendi adını taşıyan mekânı bundan yarım asır önce İstanbul’un en gözde semtlerinden biri olan Yeşilköy’de açtı. Şehrin en eski balık restoranı olarak anılan mekân bir dizi ilke de imza attı. Hasan Balıkçılar’dan yetişen çok sayıda usta kendi mekânlarını açtı.

DEMİREL’İN MASASI AYNIYDI
Hasan Balıkçılar’ın müdavimleri arasında ise siyasetten iş dünyasında, askeriyeden sanat dünyasından bir dizi ünlü isim oldu. Geçtiğimiz hafta vefat eden 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’den ABD Başkanı Ronald Reagan’a, merhum işadamlarından Vehbi Koç, Sakıp Sabancı, sanatçı İbrahim Tatlıses mekânın müdavimleri arasında olduğu anlatılıyor. Dönemin tanıkları Demirel’in İstanbul’a her gelişinde uçuş öncesi yemek yediği tek mekânın Hasan Balıkçılar olduğunu anlatıyor. Demirel’in hep aynı masada oturduğunu anlatan tanıklar bir dizi önemli siyasi kararın alındığı adres olarak Hasan Balıkçılar’ı gösteriyor.

Haberin Devamı

Ünlülerin balıkçısı yeniden kapılarını açtı

MEZATI O BAŞLATIYORDU
Avrupa’ya günlük balık ihracatı dahi yapan Balıkçı Hasan’ın sektörün gelişmesinde önemli bir katkısı olduğuna işaret eden kaynaklar, “Balıkçı Hasan gelmeden mezat başlamazdı. Hasan ile Urcan (Bir başka mekân sahibi) fiyat vermeden kimse fiyat vermezdi. O bir ritüeldi" diyor. Kendi adını taşıyan karidesli Hasan salatası, Hasan tatlısı ve özellikle de pamuk gibi lakerdasıyla halen anılıyor” diyor.

ESKİ GÜNLERİNE KAVUŞTURMAK İSTİYORUZ

Balıkçı Hasan’ın kurucusu Hasan Diridiri’nin 2002’de vefatı sonrası mekânı bir süre eşi idare etti. Ancak işler istenildiği gibi gitmedi. Bir süre kapalı kalan mekâna yeni bir işletmeci bulundu. Fakat aile üyeleri arasındaki anlaşmazlık nedeni ile davalık oldu. Bu arada Essegrup desteği ile Sedat Karakaya ve Rauf Kaya mekânın işletmesine talip oldu.

Ünlülerin balıkçısı yeniden kapılarını açtı

Mekânın kurucusu Hasan Diridiri, sektörde bir çok ilke imza attı.


AŞÇILARI GERİ DÖNDÜ
Hasan Balıkçılar’ın yeni işletmecilerinden Evren Tetik, mekânı devraldıktan sonraki ilk işlerinin birçok aşçı ve şefi tekrar dönmeleri için ikna etmek olduğuna işaret ederek şunları kaydetti: “Balıkçı Hasan’ı aslına uygun olarak yeniden dekore ederek Mayıs ayı itibari ile hizmete sunduk. Amacımız; Hasan Diridiri’den öğrendiğimiz lezzetleri mekânın yarım asırlık müdavimleri ile tekrar buluşturmak ve gelecek nesillere bu lezzetleri taşıyarak İstanbul’un en eski balıkçısı olan Hasan Balıkçıları eski güzel günlerine tekrar kavuşturmak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!