Ünlü gurme Şavkay gıdada marka oldu

Güncelleme Tarihi:

Ünlü gurme Şavkay gıdada marka oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2002 01:51

Türkiye'nin en fazla okunan gurme yazarı olarak tanınan Tuğrul Şavkay, favorilerini ‘‘Tuğrul Şavkay Gurme Ürünleri’’ adı altında meraklılarına sundu.

‘‘Türkiye tarım ürünleri açısından çok zengin bir ülke olmakla birlikte, bu ürünlerin yörelere sıkışıp kalmış ve ulusal pazara çıkmamış olması gerçekten üzüntü vericidir’’ diyen Şavkay, çözümü kendi markasını yaratmakta buldu. Şavkay'ın, Kenan Arıkan ile kurduğu Ar-Bor Gıda Sanayi ‘‘Tuğrul Şavkay Gurme Ürünleri’’ ve ‘‘Bir Tuğrul Şavkay Seçimi’’ adı altında iki grupta derledi. Ağzının tadını bilenler için seçkin ve nitelikli ürünleri derleyen Ar-Bor Gıda, bu ürünleri 2003 yılbaşı için hediye paketleri haline getirdi.

Şavkay'ın gastronomi alanındaki 30 yıllık tecrübesini aktardığı Ar-Bor Gıda, ‘‘seçilmiş’’ ürünleri için ocak ayında ilk butiğini de açmayı planlıyor. Şavkay ile birlikte yıllardır böyle bir hayal ettiklerini anlatan Kenan Arıkan, 2000 ağustosunda ilk olarak daha çok ithal ürünler üzerine bir ‘‘gourmet shop’’ projesiyle yola çıktıklarını söyledi. Ancak beş ay süren çalışmaların sonunda Arıkan'ın deyimiyle ‘‘tam dünya çapında bir dükkan açıymak üzereyken’’ Şubat 2001'de yaşanan devalüasyon bu projenin rafa kaldırılmasına neden oldu. Yeni bir çıkış yolu arayan Şavkay ve Arıkan, Ağustos 2001'de Ar-Bor Gıda'yı kurdular. Ekim 2001 ile Ağustos 2002 arasında geçen zamanda ise başlangıç ürünü olarak ‘‘Tuğrul Şavkay Zeytinyağı No:5’’ markasıyla Türk gurmelerin karşısına çıktılar. Şimdilik ‘‘Tuğrul Şavkay Gourmet Gifts’’ projesi çerçevesinde bir katalog ile çok özel yılbaşı hediye paketlerini piyasa sunan Şavkay ve Arıkan, aralık ayından itibaren de ‘‘www.tugrulsavkay.com’’ sitesinden bu işin meraklılarına satış yapacaklar. Türkiye dışına da açılmayı planladıklarını belirten Arıkan, Ar-Bor Gıda'nın amacını şöyle özetledi:

‘‘Türkiye'nin gurme niteliği taşıyan tüm ürünlerini üretmek veya ürettirmek, daha sonra da 'Tuğul Şavkay' markası altında ambalajlayarak belirlenmiş bir konsept dahilinde önce Türkiye'de çok yakında da dünyanın önemli metropollerinde ve sadece kendi kontrolündeki noktalarda satışa sunmak.’’

Yılbaşına özel sağlık sepetleri

YILBAŞI
için hazırlanan Tuğrul Şavkay Gurme Ürünleri gamında şimdilik 31 çeşit yer alıyor. Hepsi Tuğrul Şavkay markasını taşıyan ve özel ambalajlarda sunulan ürünlerden bazıları şunlar:

‘‘Sakızlı şam fıstığı, Saroz bademi, Giresun fındığı, Macahel karakovan balı, Gaziantep fıstıklı kuru baklavası, domates reçeli, incir reçeli, kırmızı orman meyveleri reçeli, turçgul kokteyli reçeli, Kargı tulum peyniri, Edremit zeytini yağı, Akhisar domat zeytini, Edremit çizik zeytini, özel sucuk Arnavut pastırması, güneşte kurutulmuş domates, yasemin çayı, Türk çayı.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!