Ünlü dil okulunun tabelası değişti, ekip aynı

Güncelleme Tarihi:

Ünlü dil okulunun tabelası değişti, ekip aynı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2006 09:21

1940’dan beri Türkiye’de bulunan British Council, geçen yaz İngilizce dil kurslarını kapatınca, burada çalışan 4 kişi ortak olarak kurdukları dil okulu British Side’ın kapılarını geçen eylülde açtı.

Haberin Devamı

İngiliz dilini yaymak ve kültürünü tanıtmak için 1940’dan bu yana Türkiye’de bulunan British Council, geçen Temmuz ayında İngilizce dil kurslarını kapattı. Bu sürpriz kapatma kararı binlerce kurs öğrencisi gibi çalışanları da şaşırttı. Oysa bu yıl 1650 öğrenciyle rekor sayıya ulaşılmıştı.

Sürpriz kararın gerekçesini, öğrenciler kadar British Council kurslarının kurulmasında ve uzun yıllar süren başarısında pay sahibi olanlar da tam öğrenemedi. Bilinen tek gerekçe güvenlik sorunları nedeniyle kursların artık yapılmayacağıydı.

Beşiktaş’ta 1 milyon sterlin harcanarak yeniden düzenlenen kurs binası İstanbul’daki bombalı saldırıların ardından güvenlik kaygısıyla terk edildi ve dersler 2.5 yıl Conrad Otel’de yapıldı.

Güvenlik kaygılarından kaynaklanan maliyetin yükselmesinin de kapatma kararında etkili olabileceği belirtiliyor.

Haberin Devamı

ÖĞRETMENLER GERİ DÖNDÜ

Barbaros Bulvarı’ndaki kurs binası 2.5 yıl süreyle boş kaldıktan sonra eylül ayında yeni bir tabelayla yaşama döndü. British Council’in eski çalışanları biraraya gelerek British Side adıyla öğrencilere kapılarını açtı. İngilizce dil okulunun başarısında büyük pay sahibi olan dört kişi ortak olmuştu. British Side iki ayda 500’den fazla öğrenci sayısına ulaştı.

British Council’de 6 yıl hizmet veren Sally Gayford Akademik Direktör, kursların tanıtımı için 14 yıl çalışan Nuri Karakuş Halkla İlişkiler ve Tanıtım Direktörü, Richard Myles Kurumsal Kurslar Direktörü, İsmet Karakuş da İdari İşler Direktörü olarak British Side’ın kapılarını eski ve yeni öğrencilere açtı.

British Side çeşitli kurum ve kuruluşlardan destek gördü. Cambridge Üniversitesi kütüphane kurulması için kitap ve malzeme bağışında bulundu.

British Council’in kapanmasıyla bir çoğu Türkiye’den ayrılan yabancı öğretmenler British Side’ın kurulmasıyla tekrar İstanbul’a döndü ve öğrencileriyle buluştu. British Side öğretmenleri CELTA (Cambridge University, Certificate in English Language Teaching to Adults) ile DELTA (Diploma in English Language Teaching to Adults) sertifikalı ve en az 2 yıl eğitmenlik tecrübeleri var. Hepsi yabancı 18 öğretmenin ders verdiği 14 sınıfta 500’den fazla öğrenci çeşitli düzeylerdeki kurslara katılıyor.

Haberin Devamı

13-15 YAŞ İÇİN ÖZEL SINIF

British Side’ın asıl hedef kitlesi 16-40 yaş arası öğrenciler, ancak 13-15 yaş grupları için de özel sınıflar var. Yeni dönemde 8 yaş üstü çocuklar için de İngilizce dil sınıfları açılacak. 9 haftalık bu kurslarda öyküler okunacak, anlatılacak, filmler izlenecek ve oyunlar oynanacak. Çocuklarla eğitim konusunda uzman öğretmenlerin ders vereceği sınıflara önümüzdeki yıl daha küçüklerin de katılması planlanıyor. 5-6 yaş grupları da oyun oynayarak İngilizce öğrenecek.

Şirketlere özel hizmetler

British Side’da bireysel kursların yanı sıra şirket çalışanları için de özel eğitim veriyor. Language audit servisi, verilen hizmetlerden biri. Şirketler işe almayı düşündükleri adayların İngilizce düzeylerinin tespiti için eleman adaylarını sözlü ve yazılı sınava gönderiyor. Adayın, başvurduğu görev için gerekli olan dil seviyesini karşılayıp karşılamadığı şirkete bildiriliyor.

Haberin Devamı

Şirket içindeki görevlerde bulunanların İngilizcelerinin yeterli olup olmadığı, hangi düzeyde dil bilgisine sahip olmaları gerektiği ve verilebilecek dil eğitimiyle ilgili de bilgi veriliyor.

Yazım teknikleri kursları ise, 18 saatlik programlardan oluşuyor. Hukuk İngilizcesi, resepsiyonist/sekreter İngilizcesi, sunum teknikleri gibi özel alanlarla dil eğitimi veriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!