Unifar sessizliğe büründü

Güncelleme Tarihi:

Unifar sessizliğe büründü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2006 14:51

İstanbu'un Tuzla İlçesi Orhanlı Beldesi’nde toprağa gömülü fenol maddesi içerikli varillerin ortaya çıkmasından sonra gözaltına alınan kişilerin, bunları Unifar adlı fabrikadan aldıklarını söylemeleri üzerine tüm dikkatler buraya çevrildi. Ancak Unifar'ın Gebze’deki fabrika binası tam anlamıyla sessizliğe bürünürken, buradaki bekçiler “Basın toplantısı yapacaklar” demelerine rağmen fabrika yetkililerinden ses çıkmadı.

Haberin Devamı

Unıfar Kimya üretim ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Ferhat İlhan ve yöneticilerin tümünün son bir kaç günden bu yana fabrikaya uğramadığı, fabrikanın işçilere ve güvenlik görevlilerinin kontrolüne bırakıldığı belirtildi. Fabrika yönetimi iddalar üzerine üç gün önce basın toplantısı düzenleyerek, kimyasal atık varillerinin kesinlikle kendilerine ait olmadığını belirtmişti. Unıfar Kimya üretim ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Ferhat ilhan, Tuzla’da terk edilmiş olarak bulunan, kanserojen fenol maddesi ihtiva eden varillerin içerdiği maddeler ile firmamızın hiçbir alakası yoktur. Unıfar Kimya üretim ve Ticaret A.Ş.’nin üretim yöntemlerinde, kanserojen özelliklere sahip fenol ve fenol türevleri üretimi basamakta kullanılmamaktadır” diye açıklama yapmıştı.

Haberin Devamı

FABRİKA SESSİZLİĞE GÖMÜLDÜ

Kocaeli’nin şekerpınar beldesinde bulunan Unıfar Kimya üretim ve Ticaret A.Ş. yaşanan son gelişmelerin ardından tam anlamıyla sessizliğe bürünürken, basın toplantısı düzenleyerek Unifar’ın kimyasal atık olayı ile ilgisi olmadığını duyuran Genel Müdür Ferhat İlhan ve yöneticilerin tamamına yakın bölümünün fabrikaya üç günden bu yana hiç uğramadıkları belirtildi. Fabrika, güvenlik görevlileri ile işçilere kalırken, yöneticilerin fabrikaya uğramaması hiç bir açıklama yapmaması da kafalarda soru işaretleri oluşmasına neden oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!