Uluslararası İş Makinaları Kongresi İstanbul'da

Güncelleme Tarihi:

Uluslararası İş Makinaları Kongresi İstanbulda
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2013 09:59

Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER), dünya iş makinası sektörünü İstanbul’da bir araya getiriyor. Bilim ve Sanayi Bakanı Nihat Ergün’ün katılımında ve himayesinde, Ekonomi Bakanlığı’nın desteğinde gerçekleşecek olan kongre 19 – 20 Eylül 2013 tarihleri arasında İstanbul Green Park Otel’de düzenlenecek.

Haberin Devamı

Kongrede, iş makinası sektörüne küresel anlamda yön veren dev firmaların üst düzey yöneticileri, sektörün geleceğini İstanbul’da ele alacak. Caterpillar, Komatsu, Liebherr ve JCB gibi dev firmaların CEO’ları hem Türkiye’de olası yatırımları ele alacak, hem de küresel iş makinası sektörünün geleceğine İstanbul’dan bakacak. Kongreye katılacak yaklaşık 70 CEO, 220 milyar dolar gibi bir parayı yönetiyor.

Uluslararası İş Makinaları Kongresi ‘2023’e 10 kala’ paneller ve oturumlar halinde düzenlenecek. Panelistler arasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Metin Kilci, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Habib Soluk gibi isimler de yer alıyor. Son gün düzenlenecek CEO kahvaltısında ise Dışişleri Bakanı Yardımcısı Ali Naci Koru ‘Dünyanın Parlayan İncisi Türkiye, Fırsatlar ve Tehditler, Dış Politika’ başlığı altında bir konuşma yapacak.

Haberin Devamı

2 gün sürecek olan kongrede ayrıca mini fuar alanında iş makinaları sergilenecek. Geçmişten geleceğe Türkiye’de iş makinalarının dönüşümü, fotoğraflar ile zaman tüneli konseptinde katılımcılara sergilenecek.

Sektörün yıllık ekonomik hacmi 6,2 milyar dolar

İş makinası sektörü Türk ekonomisinde oldukça önemli bir paya sahip. Bu sektörün yıllık ekonomik hacmi 6,2 milyar dolar. 14 bin kişi iş makinası sektöründe istihdam ediliyor. Bunun 7 bin 500’ü imalat sanayisinde çalışıyor.

Türk iş makinası sektörü ihracatın lokomotif sektörleri arasında yer alıyor. Sektörü oluşturan firmalar 127 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Türkiye şu anda Avrupa’nın en büyük 4. İş makinaları pazarı konumunda. Dünyada ise 11. sırada yer alıyor. 70 yıllık bir geçmişe sahip olan bu sektörde 600 firma, 100 imalatçı firma ve 220 yan sanayi firması faaliyet gösteriyor.

BAKMADAN GEÇME!