Ülker, Yıldız Bilişim Grubu kurdu, 1 milyar YTL’ye koşacak

Güncelleme Tarihi:

Ülker, Yıldız Bilişim Grubu kurdu, 1 milyar YTL’ye koşacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2008 00:00

Ülker Ailesi’ne ait Yıldız Holding, bilişim sektöründeki şirketlerini Yıldız Bilişim Grubu çatısı altında topladı. Yıldız Holding Ambalaj ve Bilişim Grupları Başkanı Cahit Paksoy, "Pazar payında liderliğe alışkın Holding’te, bilişim grubu olarak bunun gerisinde kalmayacağız. Bu yıl 1 milyar YTL ciro yaparız" dedi.

BİLİŞİM grubu şirketlerini yeniden yapılandırarak Yıldız Bilişim Grubu adı altında toplayan Yıldız Holding, bu alandaki 500 milyon YTL’lik cirosunu 1 milyar YTL’ye çıkarma hedefi koydu. Ülker markasını da bünyesinde bulunduran Yıldız Holding, 20 yıldır donanım, üretim, dağıtım, telekom, perakende, sistem entegrasyonu ve yazılım gibi çeşitli alanlarda faaliyet gösteriyor. Holding, 13 bilişim şirketini, grup içi birleşmelerle beş ana şirketi çatısı altında topladı. Yıldız Holding bünyesinde yer alan Yıldız Bilişim Grubu, Mersa Sistem, Datateknik, Hızlı Sistem, Medyasoft ve Global İletişim şirketlerinden oluşuyor.

CİRO HEDEFİ 1 MİLYAR DOLAR: Yeniden yapılanma çerçevesinde Yıldız Holding Ambalaj Grubu Başkanı Cahit Paksoy, Bilişim Grubu Başkanlığına da getirildi. Paksoy, "Grup şirketlerimiz 5 yıl içinde kendi alanlarındaki en iyi şirketler olacak. 2008 hedefini 1 milyar YTL dediler. Ama ben 1 milyar dolar diye bastırıyorum. Gelecek beş yılda da her firmamızdan kendilerini lider yapacak paylar istiyoruz" dedi.

BİSKÜVİDEN GERİ KALMAYIZ: Cahit Paksoy, Yıldız Holding’te ölçütün Ülker ve bisküvi olduğunu ifade ederek, "Pazar payında liderliğe alışkın Holding’te, bilişim grubu olarak bunun gerisinde kalmayacağız. Grubun bilişimde büyük deneyimi var. Bundan sonrası için bize yakışan liderliktir" dedi.

KAMUDA PAY YÜZDE 13: Yıldız Holding olarak tüm şirketlere portföy yönetimi olarak baktıklarını, hangi alan kárlıysa oraya yöneldiklerini belirten Paksoy, holding şirketlerinin bugüne kadar işi en iyi şekilde yaparak birinci veya ikinci sırada yer aldıklarını aktardı. Paksoy, grup şirketlerinin devlet ihalelerinden 2007’de ne kadar pay aldığına yönelik soruyu, "Bu sanıldığı kadar fazla değil. Bilişim grubu şirketlerinin kamu ihalelerinden aldığı pay yüzde 13 civarında, grupla çalışma oranı da yüzde 3-4’ü geçmez" şeklinde cevapladı.

PAZARI İYİ BİLİYORUZ: Paksoy, satın almalara ilişkin bir soruyu da şöyle yanıtladı: "Bilişim sektöründe, pazar payını yüzde 15-20’lere çıkarmadığınız sürece yaşam şansınız çok az. Bu, beraberinde satın almaları, birleşmeleri getiriyor. Bunlar olacaktır. Oluşan fırsatları kesinlikle değerlendireceğiz. Yabancı şirket almayı isteriz ama önce kendi alanımızda en iyisini yapmalıyız. Biz bu pazarı en az diğerleri kadar iyi biliyoruz."

Yıldız Bilişim Grubu şirketleri

Mersa Sistem: E-Sistem ve Mersa şirketleri birleştirilerek oluşturuldu. BT sektöründe markalaşmış üreticilerin dağıtıcılığını yapıyor. 2008’de 308 milyon dolar gelir hedefliyor.

Global İletişim: Global ve Teletek şirketlerinin birleşmesiyle oluştu. Uzak mesafe telefon hizmetleri, internet, veri merkezi hizmetleri veriyor. 55 çalışanı var.

Datateknik: Biztek ve Bizpro şirketlerinin birleşmesiyle oluştu. Bilgisayar sektöründe üretimini de yaptığı Exper markası var. BT donanımı bütünleştirme, yazılım, danışmanlık hizmetleri de veriyor. 2008’de 440 milyon dolar gelir hedefi var.

Hızlı Sistem: Faaliyet alanı, uzman teknoloji mağazacılığı. 30-38 franchise mağazası var. 30 çalışanlı şirket 2008’de 123 milyon YTL ciro hedefliyor.

Medyasoft: Mindsoft ile aynı çatı altında birleştirildi. Adobe, Blackboard, Bullguard, Workcube markalarını bünyesinde bulunduruyor. 2012’de yazılım sektöründe yüzde 25’lik pazar payı hedefliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!