Ülker, iki basamak çıktı şekerleme ve çikolata dünya liginde 9’uncu oldu

Güncelleme Tarihi:

Ülker, iki basamak çıktı şekerleme ve çikolata dünya liginde 9’uncu oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2011 00:00

Dünyanın önde gelen çikolata ve şekerleme sektörü yayınlarından Candy Industry’nin dünyanın en büyük çikolata ve şekerleme şirketlerini belirlediği “Küresel Top 100” listesinde Yıldız Holding 9’uncu sırada yer aldı.

Listenin ilk sıralarında Kraft, Mars ve Nestle gibi dünya devleri yer alırken, Yıldız Holding, aralarında PepsiCo Amerika’nın yiyecek bölümü olmak üzere Güney Kore ve Japonya’dan çok sayıda büyük şirketi geride bıraktı.

2 basamak yükseldi

Candy Industry Dergisi’nin 10 yıldır hazırladığı listenin 2010 sonuçları ocak ayında yayımlanan son sayısında duyuruldu. 2010 verileri temel alınarak oluşturulan Küresel Top 100 listesinde bu yıl iki basamak yükselerek 9’uncu olan Yıldız Holding, geçtiğimiz yıl aynı listede 11’inci olarak yer almıştı. Liste, tüm dünyada çikolata ve şekerleme sektörlerinde faaliyet gösteren şirketlerin ciro, çalışan sayısı ve üretim tesisi sayısı bazında değerlendirilmesiyle hazırlanıyor.

Sakızda atılım

Candy Industry 2010 sonuçlarını açıkladığı sayısında Yıldız Holding ile ilgili, ihmal edilen sakız alanında atılım gerçekleştirdi değerlendirmesinde bulundu. Yıldız Holding’den yapılan açıklamada ise, “2010 yılı Yıldız Holding için çikolata ve şekerleme alanında yeniliklerle dolu bir yıl oldu. Yıldız Holding’in Danimarkalı Gumlink ile yüzde 50-50 ortaklıkla kurduğu Continental Confectionary Company (CCC) Türkiye’deki yatırımlarını 2010 yılında büyük ölçüde tamamladı” denildi.

İlk ürün Oneo

Çorlu’da kurulan fabrikanın üretime alınmasıyla ortaklığın ilk ürünü olan Oneo sakızlarının, mayıs ayında tüketicilerle buluştuğunun hatırladıldığı açıklamada şunlara yer verildi: “Yeni çeşitlerle genişleyen Ülker Kremini ailesi yeni şekerleri ile raflarda yerini aldı. Yeni ürünlerle pazara çeşitlilik getirmeyi hedefleyen Yıldız Holding 2010 yılında Ülker Golden Finger, Albeni Tane Tane ve ikramlık yarım boy Ülker Çikolatalı Gofret gibi farklı ürünleri de pazara sundu.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!