Ülker, çikolatalı gofret davasını kazandı

Güncelleme Tarihi:

Ülker, çikolatalı gofret davasını kazandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2000 00:00

Haberin Devamı

BİSKÜVİ sektöründeki iki üretici Ülker Gıda ve Ülfet Bisküvi arasındaki ‘‘badem kraker ve çikolatalı gofret’’ davasını Ülker kazandı. Ülker'in Ülfet Bisküvi adına Ankara Asliye 3. Ticaret Mahkemesi'nde açtığı davanın sonucuna göre, Ülfet bundan sonra Ülker'in markalarını ve ambalajlarını kendi ürünlerinde kullanamayacak.

Ülker Gıda, ‘‘Ülker Çikolatalı Gofret ambalajını ve ambalaj üzerindeki diğer tanıtıcı ögelerle, tescilli ‘‘Badem’’ ve ’’Badem Kraker'' markalarını aynen taklit ederek kullandığı gerekçesiyle Ülfet adına 1998 Kasım ayında dava açmıştı. Ankara Asliye 3. Ticaret Mahkemesi, yaptığı incelemeler sonucunda ‘‘Ülfet Badem Kraker’’ şeklinde bir marka veya tanıtma ibaresi kullanan Ülfet'in Ülker ile haksız rekabet ettiğini belirledi.

Mahkeme sonucunda, Ülfet Bisküvi ve Gıda Sanayi'nin ürettiği ve sattığı kraker bisküviler ve gofretlerin üzerinde Ülker Gıda'nın ürünlerinde kullandığı, tanıttığı ve aynı zamanda marka olarak tescil ettirdiği ‘‘Badem Kraker’’ ve ‘‘Badem’’ ibarelerinin kullanımından da men edilmesine karar verildi.

Ülfet Bisküvi ise Ülker'in badem kraker ve çikolatalı gofret markalarının piyasadaki diğer rakip firmalar aleyhine haksız rekabet yarattığını savunuyordu. Ülfet de, Ülker'in badem kraker ve çikolatalı gofret markalarının iptalini istiyordu.

ÜLKER'DEN UYARI

Türk damak zevkine hitap eden ürünlerinin sık sık taklit edilmesinden rahatsız olduklarını belirten Ülker Gıda yetkilileri, tüketicileri bu konuda uyarıyorlar. Ülker yetkilileri, üzerinde Ülker logosu bulunmayan ürünlerin kesinlikle kendi ürünleri olmadığını tüketicilere hatırlatıyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!