Ülker basketboldan çekilmeyecek

Güncelleme Tarihi:

Ülker basketboldan çekilmeyecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2010 17:01

Ülker, basketboldan çekileceği yönündeki haberlerin doğruyu yansıtmadığını açıkladı.

Haberin Devamı

Ülker’den yapılan açıklamada, "Basketbol bizim DNA'mızda var. Desteğimizi çekmemiz söz konusu olamaz. Geçmişte ve bugün olduğu gibi gelecekte de basketbolla ilişkimiz devam edecek” ifadelerine yer verildi. Açıklamada şu noktalara dikkat çekildi:

"- Her dönem basketbolu farklı stratejilerle yönetiyoruz. 1993’ten 2006 yılına kadar, takımımız Ülkerspor Basketbol 1. Ligi’nde mücadele etti. Şimdi de Fenerbahçe Ülker olarak yoluna devam etmektedir. Galatasaray ve Beşiktaş  Basketbol takımlarına Galatasaray Cafe Crown ve Beşiktaş Cola Turka olarak isim sponsorluğu yapmaktayız.

- Kulüp sponsorluklarının yanı sıra, basketbolda değer yaratan pek çok projeye de katkı sağlamaktayız. Türkiye Basketbol Federasyonu’yla beş yıldır birlikte gerçekleştirdiğimiz ve bugüne kadar 5.000’i aşkın çocuğumuza basketbol sevgisi kazandıran “Minikler Şenliği” projemiz her yıl büyüyerek sürmektedir.

Haberin Devamı

- Ülker, geçtiğimiz Eylül ayında ülkemizde gerçekleştirilen FIBA Dünya Şampiyonası’nın da ana sponsorluğunu üstlenerek basketbola desteğini sürdürdü. Yine Dünya Basketbol Şampiyonası kapsamında gerçekleştirilen “Children of the World-Dünya Çocukları” projesiyle 110 ülkeden gelen 300 çocuğu bir hafta boyunca İstanbul’da ağırlayarak ülkemizin tanıtımına, çocukların basketbolu sevmelerine katkıda bulundu. Yine şampiyona öncesi NTV’de yayınlanan ve çocuklara basketbolu sevdirmeyi amaçlayan “Sahaya Çık” basketbol programı da, Ülker’in basketbola olan ilgi ve desteğinin göstergesidir.

- Galatasaray ve Beşiktaş kulüpleriyle olan basketbol sözleşmelerimiz 2010- 2011  sezonunun sonuna kadar devam edecektir. Kulüplerle yapılan toplantılarda, bu tarihten sonra basketbol sponsorluklarının yenilenmeme ihtimali gündeme taşınmıştır. Bu durumu “Ülker potadan çekiliyor” diye yansıtmak doğru değildir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!