Ülker, ‘anne’sini uğurladı, 3 büyükler cenazede buluştu

Güncelleme Tarihi:

Ülker, ‘anne’sini uğurladı, 3 büyükler cenazede buluştu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2010 00:00

Ülker markasını da bünyesinde barındıran Yıldız Holding’in Onursal Başkanı Sabri Ülker’in vefat eden eşi Güzide Ülker, İstanbul’da toprağa verildi. Ülker’in cenazesine Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’un yanı sıra Türkiye’nin 3 büyük spor kulübünün başkanları katıldı.

TÜRKİYE’nin önde gelen gıda markalarından Ülker’i de bünyesinde barındıran Yıldız Holding’in Onursal Başkanı Sabri Ülker’in önceki gün vefat eden eşi Güzide Ülker İstanbul’da toprağa verildi. Fatih Camisi’nde öğlen vakti düzenlenen cenaze törenine Güzide Ülker’in oğlu Murat Ülker, damadı Orhan Özokur ve Türkiye’nin önde gelen isimleri katıldı.

Davutoğlu yalnız bırakmadı

Cenaze törenine Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de katıldı. THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, İSO Başkanı Tanıl Küçük, Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Genel Başkanı Fermani Altun ve Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık da cenaze töreninde yer aldı.

Spor dünyası öne çıktı

Türk sporunun en büyük destekçilerinden biri olan Ülker ailesinin acı gününde spor camiasının önemli isimleri de cenazede saf tuttu. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş başta olmak üzere 3 büyük kulübün başkanları olmak üzere eski milli basketbolcu İbrahim Kutluay da cenazeye katıldı. Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Adnan Polat, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, eski Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili Lutfi Arıboğan da Murat Ülker’e başsağlığı diledi.

Baba Ülker katılamadı

İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı’nın kıldırdığı cenaze namazının ardından Güzide Ülker’in cenazesi, Zeytinburnu Eski Kozlu Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cenaze törenine, sağlık sorunları nedeniyle Sabri Ülker katılamadı. Güzide Ülker’in Çamlıca’daki evinde de dün, akşam namazının ardından Kur’an okundu ve taziyeler kabul edildi.

Ülker 3 işçiyle başladı

Ülker Ailesi’nin hikayesi Kırım’da başladı. İstanbul’a göç eden aile Nohutçu Han Eminönü’nde 63 yıl önce 6-7 kazanda bisküvi üretimine başladı.
Sabri Ülker’in 3 işçi ile günde 200 kilo bisküvi üreterek başladığı mütevazı iş; bugün 7 ülkede 10 fabrika ile devam ediyor.
1974 yılında ihracata başlandığında ilk hedef Ortadoğu pazarıydı.
1992’de margarin, bitkisel yağ, endüstriyel yağ sektörüne girildi ve Pendik Nişasta, kuruldu.
2002’de gazlı içecek üretime başladı.
Ülker Grubu bugün 7.5 milyar dolar cirolu gıda devi ve 250 milyon dolarlık ihracat yapıyor.
1944’te üç olan çalışan sayısı ise bugün 25 bini aştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!