Ukrayna'dan yapılan bakır tel ithalatına damping vergisi

Güncelleme Tarihi:

Ukraynadan yapılan bakır tel ithalatına damping vergisi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2006 11:02

Ukrayna’dan yapılan "Bakır teller, enine kesitinin en geniş yeri 6 mm’yi geçen, rafine edilmiş bakırdan" mallar ithalatından dampinge karşı CİF bedelin yüzde 6.9 oranında vergi alınacak.

Dış Ticaret Müsteşarlığı’nın İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliği Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, Ukrayna menşeli "bakır teller, enine kesitinin en geniş yeri 6 mm’yi geçen, rafine edilmiş bakırdan olanlar" (bakır filmaşin) ithalatına ilişkin yürütülen damping soruşturması, İthalat Genel Müdürlüğü tarafından yürütülerek tamamlandı. Dampingin yerli üretim dalında zararın ve her ikisi arasında illiyet bağının mevcut olduğu tespit edildiğinden, İthalatta Haksız Rekabeti Değerlendirme Kurulu’nun kararı ve Bakan’ın onayıyla Ukrayna’dan yapılan "Bakır teller, enine kesitinin en geniş yeri 6 mm’yi geçen, rafine edilmiş bakırdan" mallar ithalatında dampinge karşı CİF bedeli üzerinden yüzde 6.9 oranında vergi uygulanacak.

Dış Ticaret Müsteşarlığı’nın bir diğer tebliğiyle de Güney Kore, Çin Halk Cumhuriyeti, Malezya, Tayland ve Tayvan menşeli "sentetik filamentten mensucat" için dampinge karşı verginin uygulamaya konulduğu anımsatılarak, Filipinler’den yapılan "sentetik filamentten mensucat" ithalatı için de önlemlerin etkisiz kılınmasına karşı soruşturma açılmasına karar verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!