UİB Koordinatör Başkanı Çelik: Startup’lar rekabette 100 yıllık firmaları zorluyor

Güncelleme Tarihi:

UİB Koordinatör Başkanı Çelik: Startup’lar rekabette 100 yıllık firmaları zorluyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2024 07:00

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Türk Ekonomi Bankası (TEB) ortaklığı ile hayata geçirilen TİM-TEB Girişim Evi Projesi’nin Bursa Buluşması Uludağ İhracatçı Birlikleri’nde (UİB) gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Toplantıya UİB Koordinatör Başkanı ve TİM Yönetim Kurulu Üyesi Baran Çelik, TİM-TEB Girişim Evi Koordinatörü Mehmet Şöhrap Sanlı, UİB bünyesindeki birliklerin Yönetim Kurulu üyeleri, iş insanları ve girişimciler katıldı.

EKOSİSTEMİ ŞEKİLLENDİRECEK

Baran Çelik, “İl Buluşmalarımızın ilkini Bursa’mızda gerçekleştiriyoruz. Dünyada üretim ve iş yaşamında önemli değişimler yaşanıyor. Dijital ve yeşil dönüşüme ayak uydurmak dünya ekonomilerinde yer edinebilmek için elzem hale geldi. Ülkeler artık startup ekosistemlerinin gelişimleri ile yarışıyorlar. Ülke olarak dünyadaki güçlü konumumuzu sürdürebilmek için yaşanan değişimlere ayak uydurmamız gerekiyor. En büyük pazarımız olan Avrupa Birliği’nin Yeşil Mutabakatı ile sanayilerimizin artık daha yeşil, döngüsel ve dijital bir hale dönüşmesi zorunluluk haline geldi. Sanayicilerimizin bu gelişimlere ayak uydurması, yeni oluşan dünya düzeni içinde pazar payını arttırması ve yaşanan dönüşümün güçlü bir parçası olması elzem bir hale geldi” dedi. Çelik, sözlerine şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Dünyada öyle büyük bir dönüşüm var ki 100 yıllık firmalar 2-3 yıl önce oluşturulmuş girişimcilerle rekabet etmek durumunda kalıyor ve konvansiyonel büyük oyuncuların hem ana sanayide hem tekstilde Ar-Ge çalışmalarıyla geliştirmedikleri projeleri geliştirdiklerini görüyoruz. Bu startup ekosistemi dünya ekonomisini şekillendirecek bir sisteme doğru dönüyor. Dünya ekonomilerinde daha büyük bir yer edinebilmek için büyük bir ekosistem halinde hep birlikte hareket etmek zorundayız. Bu amaçla 2015 yılında Türkiye İhracatçılar Meclisi ve TEB’in güçlü desteği ile başladığımız bu program, Türkiye’de yenilikçi girişimciliği geliştirmek adına çok önemli bir misyon üstleniyor. Teknoloji girişimciliğine Türkiye’nin her yerinde destek vermek ve girişimciliğin ihracata yönelimini hızlandırmak, yüksek katma değerli teknoloji ürünlerinin ihracattaki payını arttırmak gibi hedeflerle bu süreçte başarılı çalışmalara imza atıyoruz.” 

 

BAKMADAN GEÇME!