Ucuz telefon için sınır kapılarına koştular

Güncelleme Tarihi:

Ucuz telefon için sınır kapılarına koştular
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2023 07:00

Resmi Gazete'de yayınlanan vergi oranları artışında yurtdışından getirilen cep telefonlarının kaydedilmesi için gereken harcın 20 bin TL'ye çıkarılması kararı üzerine Türkiye’nin Gürcistan’a açılan sınır kapılarında yoğunluk yaşandı.

Haberin Devamı

Kararın yürürlüğü gireceği gece yarısına kadar dün boyu 20 bin lira yerine 6 bin lira ödemek için vatandaşlar birbiriyle yarıştı.

SARP SINIR KAPISI’NA AKIN

Artvin'in Kemalpaşa ilçesinde bulunan ve Türkiye'nin Gürcistan üzerinden Kafkaslar ile Orta Asya ülkelerine açılan Sarp Sınır Kapısı'nda yurtdışından alınan telefonların kayıt harcı yoğunluğu yaşandı. Resmi Gazete’de yayınlanan vergi oranlarıyla yurtdışından alınan telefonların kayıt altına alınması ücreti 6 bin 91 liradan 20 bin liraya yükseltilmesi kararı sonrası vatandaşlar Sarp Sınır Kapısı’na akın etti. Sabahın erken saatlerinde Sarp Sınır Kapısı'nda başlayan yoğunluk gün boyu devam etti. Gece 24.00 itibarıyla yurtdışı kayıt ücreti yeni tarifesiyle işlem görmeye başladı. Bu nedenle 14 bin lira fazla ödemek istemeyen vatandaşlar sınır kapısında hem zamanla hem de birbiriyle yarıştı. Gümrük kapısı koridorları ve vergi iadesi (tax free) bekleme salonları bu nedenle insan akınına uğradı.

Haberin Devamı

AKTAŞ SINIR KAPISI’NDA TELEFON KUYRUĞU

Ardahan’ın Çıldır ilçesi Aktaş Sınır Kapısı’nda da benzer görüntüler yaşandı. Türkiye’nin Gürcistan’a açılan kapılarından birisi olan Çıldır Aktaş Sınır Kapısı 14 bin lira fazla ödemek istemeyen vatandaşların telaşına ve kuyruğuna sahne oldu. Ardahan’ın ilçeleri ve çevre illerden gelen çok sayıda vatandaş sınır kapısından giriş çıkış yaparak vergi artışından kurtulmak istedi. Aktaş sınır kapısında belki de tarihinin en yoğun günü yaşandı.

15 KİLOMETRELİK ARAÇ KUYRUĞU OLUŞTU

Artvin’in Sarp Sınır Kapısı’nda yurt dışından getirilen cep telefonların kaydedilmesi için gereken harcın 20 bin TL’ye çıkarılması sonrası; Gürcistan’a akın edenler, yoğunluğa neden oldu. Karadeniz Sahil Yolu’nda 15 kilometreyi bulan kuyruk, Kemalpaşa’yı geçerek Hopa’ya kadar uzandı. Sınır kapısı koridorları insan akınına uğrarken, bazı kişiler araç kuyruğunda zaman kaybetmemek için yürüdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!