Ucuz şemsiyeler çöpe gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Ucuz şemsiyeler çöpe gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2013 12:01

Yağmur ve rüzgarlı havaların değişmez kareleridir... Evden çıkılır, en yakındaki mağazadan veya seyyar satıcıdan 5-10 liraya bir şemsiye alınır. Gidilecek yere daha varılmadan şemsiye kırılmaya başlar. Bir kaç adım sonra en yakındaki çöplükte yerini bulur. İstanbul'da da bu sabah bu görütüler objektiflere takıldı.

Haberin Devamı

Şemsiye ve şemsiye üreticileri yağmurlu günlerde hatıra gelir. Türkiye'de şemsiye denince ilk akla gelen Celal Birsen markası kısa bir süre önce mali zorlukları ile gündeme geldi. Markanın yaratıcısı Celal Birsen'in ölümü sonrası dev fabrika kapandı. Onlarca alacaklı haciz için sıraya girdi.

Özellikle Celal Birsen markasının piyasadan çekilmesi ile birlikte, piyasa ucuz şemsiye ithalatçılarının akınına uğradı. Büyük bir bölümü Çin'den gelen ürünler kısa bir sürede çöpe atılıyor.

ÇÖP KAMYONU KIRIK ŞEMSİLERİ TOPLADI-FOTO GALERİ

TAKSİM'DE RÜZGAR VATANDAŞLARA ZOR ANLAR YAŞATTI

Rüzgarlı havalarda kısa sürede kırılan şemsiyeler için ödenen paralar bir kaç kez ödenmek durumunda kalıyor. En yakınındaki çöp kutusuna atılan şemsiyeler ile ilgili en çarpıcı karelerden biri bugün İstanbul'da çekildi. Çöp kamyonlardan birinin arkasında, onlarca kırık şemsiye... Hepsi bir kaç saat önce alınmıştı. Ancak dayanıksız oluşları nedeni ile sahipleri, yeni bir şemsiye için arayışına giriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!