Ücretliye naylon fatura satıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Ücretliye naylon fatura satıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 1997 00:00

Haberin Devamı

Maliye Bakanlığı, ücretlilere naylon fatura satışı yapıldığının belirlendiğini ifade ederek, ‘‘Sahte fatura kullanandan vergi iadesi cezalı alınır’’ uyarısında bulundu.

Maliye Bakanlığı, ücretlilerin vergi indiriminde kullanabilmesi için son günlerde piyasada yüzde 2-3 komisyonla naylon fatura ve fiş satıldığının belirlendiğini, vergi indiriminde kullanılacak naylon fatura ve sahte fişler nedeniyle fazladan ödenecek vergi iadesinin işveren ve ücretlilerden cezalı olarak alınacağını hatırlattı.

Maliye Bakanlığı bir açıklama yaparak son günlerde sahte fiş ve fatura düzenlenmesine ilişkin yolsuzlukların arttığını bildirdi. İşverenlerin yanlarında çalıştırdıkları ücretlilerin, ücretlerinden stopaj yoluyla kestikleri vergileri doğru olarak beyan edip ödemekten sorumlu bulundukları hatırlatılan açıklamada, işverenlerin kesilen bu vergilerin eksik beyanı nedeniyle yapılan ikmalen ve resen tarhiyatlardan da sorumlu tutulacakları ifade edildi.

ÜÇ KAT CEZA VAR

Vergi iadesinden yararlanabilmek için bu sahtekarlıklara meydan vererek devleti zarara uğratmanın kamu ahlakı ile bağdaşmadığı vurgulanan açıklamada, ‘‘Naylon fatura ve fiş kullanmak suretiyle harcamalarını yüksek gösterip iade edilecek verginin fazla hesaplanmasına neden olunması halinde, bu vergi ilgililerden duruma göre üç kat cezalı olarak geri alınacaktır. Ayrıca, naylon fiş ve fatura kullandığı tdesbit edilen ücretliler hakkında idari ve yasal cezalar da uygulanacaktır’’ denildi.

Vergi indiriminden yararlanacak olan ücretliler, 1997 yılına ilişkin gıda, giyecek, sağlık, konut ve eğitim harcamalarına ilişkin belgelerini 20 Ocak'a kadar işverenlerine vermek zorunda bulunuyorlar. Ücretlilerin verdikleri belgelerin üçte biri vergi indiriminde dikkate alınıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!