Uçaksavar için Teknik Yapı öne geçti

Güncelleme Tarihi:

Uçaksavar için Teknik Yapı öne geçti
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2011 22:09

Etiler’de 96 bin metrekarelik arsa üzerinde bulunan ve bir süredir kentsel dönüşüm çalışmaları için Ağaoğlu, Tekfen, Varyap ve Teknik Yapı ile görüşen 424 dairelik Uçaksavar Sitesi, haftasonu yapılan genel kurulunda Teknik Yapı’yı tercih etti.

Haberin Devamı

Boğaz cephesiyle İstanbul’daki en değerli arsalardan biri olan sitede kat maliklerinin oluşturduğu heyetin şartı güçlü, sağlam, müşterisine önem veren ve konut deneyimi olan bir firma ile anlaşmaktı. 342 kat malikinin katıldığı toplantıda, seçim için oy kullanan 337 kat malikinin 276’sı (yüzde 82) Uçaksavar Sitesi’nin yenilenmesi için Teknik Yapı’yı tercih etti.  Uçaksavar Sitesi Toplu Yapılar Yönetimi, uzun süren çalışmaları sonucunda ilk sivil kentsel dönüşüm projesinin hayata geçirilmesi konusunda bir ilke imza attı.
Maliklerin anıları önemli
Teknik Yapı Başkanı Nazmi Durbakayım, sitenin yenileme için görüşmelerinin uzun bir süre devam ettiğini hatırlatarak, “Geçtiğimiz pazar günü maliklerin yüzde 82’si genel kurulda Teknik Yapı’yı tercih etti. Bizim için sitenin içinde yaşayanların duyguları da önemli. 424 malikin hepsinin burada anıları var. Onlar isteklerini ifade etti biz de anlamaya çalıştık” diye konuştu. Durbakayım, “Teklifler hemen hemen aynı. En çok teklif veren en az teklif veren şeklinde bir ihale değildi. Yetkili mercilerle, belediyelerle konuşulup, kat maliklerinin de isteklerini karşılayan, idari izin ve önerilere göre bir model oluşturacağız. Projenin büyüklüğü, modeli o zaman ortaya çıkar.  Ancak siteyi, esas sahiplerini yaşam biçimine uygun, deprem güvenliği olan modern bir siteye kavuşturma hedefindeyiz. Yeşilini muhafaza etmek suretiyle bir proje oluşturacağız.”

Haberin Devamı

Site 1958 yılına dayanıyor

UÇAKSAVAR Sitesi, 96 bin metrekarelik arsada 424 daireden oluşuyor. Site içinden daire alındığında, kat maliği ve 96 bin metrekare arsaya ortak olunabiliyor. 1958 yılında, Sınırlı Sorumlu Uçaksavar Yapı Kooperatifi tarafından oluşturulan site, İstanbul Boğazı’na hakim olması nedeniyle sürekli kat karşılığı teklifleri alıyordu. Bu nedenle 2008 yılında kat malikleri, teklifleri değerlendirmek için bir heyet oluşturuyor. Hukuk müşavirliğiyle anlaşılarak hukuksal destek sağlanıyor. Bunun ardından Uçaksavar Sitesi Toplu Yapı Yönetimi kuruluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!