Üç yıl üst üste büyüme yakaladı

Güncelleme Tarihi:

Üç yıl üst üste büyüme yakaladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2023 07:00

BSH Ev Aletleri Grubu üst üste üçüncü yılında da büyüme elde ederek 2022 yılını 15.9 milyar Euro ciro ile kapattı.

Haberin Devamı

Faaliyet gösterdiği tüm bölgelerde gelirlerini artıran BSH’nin yıllık büyüme oranı yüzde 2.5 oldu. Döviz kuru etkilerinden ayrı düşünüldüğünde ise büyüme yüzde 4.2 olarak gerçekleşti. BSH CEO’su Dr. Matthias Metz yaptığı açıklamada, “Zorlu bir dönemde çok güçlü sonuçlar elde ettik. Portföy çeşitliliğimiz sayesinde farklı pazarlardaki fırsatları yakalayarak büyüme trendini tüm bölgelerde gösterdik. 2023 hedefimiz, tüm faaliyet alanlarımız ve ürün kategorilerinde kârlı büyümeyi sürdürebilmek” dedi. 

ENFLASYON ETKİSİ

Metz, önceki iki yılda pandemi nedeniyle tüketici ürünlerine artan talebin enflasyonla birlikte gerilemeye başladığını belirtti. Tedarik darboğazı, hammadde fiyat artışları, artan lojistik ve enerji maliyetleri gibi şartlar eşliğinde şekillenen 2022 yılında tüm bu koşullara rağmen başarılı sonuçlara imza attıklarının altını çizdi. CEO Matthias Metz, “Müşterilerimizin ve iş ortaklarımızın bağlılığı, güçlü global marka portföyümüz, yenilikçi ürün ve hizmetlerimiz, çalışanlarımızın özverisi sayesinde 2022 yılında da çok iyi bir performans gösterdik. 2023 hedefimiz, faaliyette bulunduğumuz tüm bölgelerde ve ürün kategorilerinde kârlı büyümemizi sürdürmek. Artan enerji, malzeme ve işgücü maliyetlerini yönetirken aynı zamanda tedarik zincirimizin daha da güçlenmesini sağlamaya yoğunlaşacağız. 2024’ten itibaren Kuzey Amerika pazarına yönelik pişirici ürünlerini Meksika’daki yeni fabrikamızda üretmeye başlayacağız.

Haberin Devamı

Aynı zamanda Asya-Pasifik ve Afrika bölgelerinde de yatırımlarımız sürüyor. Hindistan, Chennai’deki üretimimizi genişlettik. Geçen hafta Mısır’da yeni fırın fabrikamızın temel atma törenini gerçekleştirdik. Bu adımla, Afrika kıtasındaki işlerimizi daha da büyütüyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!