Üç günde üç ülke

Güncelleme Tarihi:

Üç günde üç ülke
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2009 10:59

Edirne'de bir seyahat acentesi bütün masraflar dahil 220 Avro'ya yerli ve yabancı turistlere 3 günde 3 ülke gezme fırsatı sunuyor.

Haberin Devamı

Çağlar Şirketler Grubu Sahibi Recep Zıpkınkurt, Türkiye'de şengen vizesi olan vatandaşlara Edirne, Bulgaristan, Yunanistan ve Makedonya'yı kapsayan gezi düzenleyeceklerini belirtti.

Geziye katılan yerli turistlere Edirne'de başta Selimiye Cami, Sağlık Müzesi, Alipaşa ve Arasta Çarşısı olmak üzere kentin tarihi ve turisttik yerlerini gezdireceklerini ifade eden Zıpkınkurt, Edirne gezisinin ardından Bulgaristan, Yunanistan ve Makedonya'ya gidileceğini bildirdi.

Türkiye'deki ekonomik kriz nedeniyle tatile gidemeyen vatandaşlara büyük bir imkan sunduklarını anlatan Zıpkınkurt, şunları söyledi:

“Bizim asıl amacımız insanlarımıza Edirne'yi tanıtmaktı. Fakat turumuzu daha cazip hale getirmek için Bulgaristan, Yunanistan ve Makedonya ziyaretlerini de ekledik. Bulgaristan'da Plovdiv, Makedonya'da Üsküp, Yunanistan'da da Gümülcine ve Kavala kentlerinin tarihi ve turistik bölgeleri ziyaret edilecek. Tur 220 Avro. Tura katılacak Türk vatandaşları, Bulgaristan, Yunanistan ve Makedonya'da bir gün bir gece konaklayacak. Bu üç günlük seyahat sonunda mutlu olacaklarını düşünüyorum.

Haberin Devamı

Çünkü her bölgenin kendine has özelliklerinin yanında Osmanlı'dan kalan tarihi mirasları da görecekler. Bu mirasları görmek, paylaşmak ve anlatmak herkesin hakkıdır.”

Düzenleyecekleri 3 günde 3 ülke gezisine, Bulgaristan ve Yunanistan Başkonsolosluklarının da destek verdiğini anlatan Zıpkınkurt, Trakya'dan geziye katılacak kişilere vize alma konusunda kolaylık sağlayacaklarını bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!