Üç banka daha DGM yolunda

Güncelleme Tarihi:

Üç banka daha DGM yolunda
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2000 00:00

Bankacılık Üst Kurulu’nun Egebank’ın ardından, bünyesindeki üç bankanın sahip ve yöneticileri için de DGM’ye suç duyurusu dosyası vermeye hazırlandığı bildirildi.
Haberin Devamı

Etibank ve Bank Kapital’in yönetimlerine el koyma kararı alan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Egebank dışında, fon yönetimindeki üç bankanın daha eski sahip ve yöneticileriyle ilgili olarak DGM Savcılığına suç duyurusu dosyalarını göndermek için hazırlıkları son aşamaya getirdiği öğrenildi.

Ankara kulislerinde iki bankaya el konulması kararı ile IMF Türkiye masası şefi Carlo Cottarelli’nin Ankara’ya gelişinin aynı güne rastlaması, el koyma isteğinin IMF’den geldiği ve mali sektör reformu kredisiyle bağlantılı olduğu iddialarını gündeme getirdi. Ancak, BDDK yetkilileri, iki banka ile ilgili murakıp raporunun bir hafta önce kurul başkanlığına ulaştığını, hemen işleme konulduğunu, bankaların yöneticilerinin kurula çağrılarak kendileriyle de görüşüldüğünü, dolayısıyla uygulamanın IMF’nin isteği ya da gelişiyle bir ilgisinin bulunmadığını belirttiler.

BDDK’nın tamamiyle Bankalar Kanunu’nun verdiği yetki çerçevesinde, kendisine tanınan inisiyatifle karar alıp uygulamaya koyduğu vurgulanırken, eylül ayı müzakerelerinde IMF ile yapılan görüşmelerde zaten fondaki bankalarla ilgili stratejinin" ele alındığı, bunun dışında bir temasın olmadığı kaydedildi.

Fondaki sekiz bankanın açıklarının kapatılması için Hazine’den istenen kağıtların" BDDK’ya verilmesi ile birlikte planın devreye gireceği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!