U.N Ro-Ro resmen KKR'nin

Güncelleme Tarihi:

U.N Ro-Ro resmen KKRnin
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2007 16:06

U.N Ro-Ro İşletmeleri A.Ş'nin çoğunluk hisselerinin satışı ile ilgili nihai anlaşma imzalandı.

Haberin Devamı

Kohlberg Kravis Roberts & Co. (KKR) tarafından yapılan yazılı açıklamada, anlaşmayla U.N Ro-Ro Grubu'nun toplam değerinin, şirketin nakit ve borcu hariç, 910 milyon euro olarak belirlendiği bildirildi.

Bu anlaşmanın, Türkiye'de değeri 1 milyar doları geçen ilk özel sermaye fonu (private equity) satın alma işlemi olarak bir dönüm noktası  olduğuna işaret edilen açıklamada, satın almada kullanılan kredinin, Garanti Bankası ve Türkiye İş Bankası'ndan temin edildiği kaydedildi.

UN Ro-Ro’nun satışına Saffet Bey bile imza koydu

Açıklamada, satın alma işleminin Türkiye, İtalya, Avusturya ve  Almanya'daki rekabet kurullarının onayını da içeren bazı genel  prosedürler tamamlandığında sonuçlanacağı, sürecin bu yıl bitmeden  tamamlanmasının beklendiği belirtildi.

Haberin Devamı

Başka fırsatlar da arıyoruz

KKR ortağı John Pfeffer de konuya ilişkin değerlendirmesinde, Türkiye  ile Avrupa arasında ticaretin büyümeye devam edeceğine ve U.N Ro-Ro'nun  bu büyümedeki önemli rolüne inandıklarını vurgulayarak şunları kaydetti:

"U.N Ro-Ro'nun gelecekteki başarısı, yüksek kaliteli ve güvenilir  hizmetleri rekabetçi fiyatlarla sunmasına, yeni gemilere yapacağı  kapasite yatırımlarına ve hizmet verdiği taşımacılarla ihracatçıların  başarılarına katkıda bulunmasına dayanıyor.

Türkiye pazarı ile yakından ilgileniyoruz ve özel sermaye fonlarının  (private equity) yatırımlarıyla Türk ekonomisinin büyümesine katkıda  bulunacağına inanıyoruz. U.N Ro-Ro bizim buradaki ilk yatırımımız ve  gelecekte Türkiye'de başka yatırım fırsatları da bulmayı umuyoruz.”

UN Ro-Ro’yu savaşta doğurduk, köpükten payımızı almaya bakalım

Verilen bilgiye göre, U.N Ro-Ro, Türkiye ile Avrupa arasında faaliyet gösteren bir intermodal taşıma operatörü. Şirketin İstanbul'da Pendik ve  Ambarlı limanları ile İtalya'daki Trieste limanı arasında taşımacılık yapan 9 ro-ro gemisi bulunuyor. U.N Ro-Ro'nun yaptığı taşımacılık,  Türkiye ile Avrupa arasındaki TIR trafiğinin yüzde 37'sine tekabül  ediyor. KKR, merkezi Türkiye'de bulunmaya devam edecek olan U.N Ro-Ro'yu  geliştirip büyütmeyi amaçlıyor.

Haberin Devamı

1976'da kurulan KKR'nin ana faaliyeti ise Kuzey Amerika, Avrupa ve  Asya'da özel sermaye yatırımları yapan fonları kurmak ve yönetmek.  KKR'ın kurduğu ve yönettiği fonlar arasında, KKR'ın yaptığı yatırımlara  ortak olarak katılan daimi sermaye fonu KKR Private Equity Investors,  L.P. ile iki kredi stratejisi fonu olarak KKR Financial ve KKR Strategic  Capital Funds var.

KKR'ın New York, Menlo Park, San Francisco, Londra, Paris, Hong Kong ve  Tokyo'da ofisleri bulunuyor.

UN RO-RO’ya kim ne veriyorsa 1 milyon Euro fazlasını veririz

UN RO-RO’nun satışına karım da karşı çıkıyor


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!