TV satışında ‘olimpiyat’ rekoru

Güncelleme Tarihi:

TV satışında ‘olimpiyat’ rekoru
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2012 00:00

Bu yıl Avrupa Kupası ve Olimpiyat Oyunları’nın aynı döneme denk gelmesi Avrupa ve Türkiye’de televizyon satışlarını patlattı.

Haberin Devamı

Almanya’nın Berlin kentinde düzenlenen Teknoloji Ürünleri Fuarı’nda (IFA) yeni ürünlerini tanıtan Vestel, bu yılın ilk 6 ayında televizyon satışlarında yüzde 70’lik büyüme yakalayarak, televizyon satışlarında 687 milyon Euro’luk ciroyu yakaladı. Üretiminin yüzde 75’ini ihraç eden Vestel yıl sonunda 2.5 milyar Euro’luk ihracat geliri hedefliyor.

Yenileme süresi 3 yıla indi

Üretiminin yüzde 75’ini ihraç eden Vestel Şirketler Grubu’nun İcra Kurulu Başkan Vekili Turan Erdoğan, olimpiyat ve futbol turvunalarının televizyon satışları için önemli bir itici güç olduğunu belirterek, “Avrupa Kupası’nın haziranda, olimpiyatların da temmuzda düzenlenmesiyle televizyon satışlarında büyük bir ivme yakaladık” dedi. Avrupa’da televizyon yenileme süresinin 3-4 yıla indiğini anlatan Turan Erdoğan şöyle konuştu:

Haberin Devamı

11 milyon hedefi

 “Televizyonu erkekler seçiyor ve alıyor. Futbol turnuvaları ve olimpiyat döneminde, ikinci hatta üçüncü televizyon alınıor. Yılın ilk 6 ayında bu nedenle özel bir yıl yaşadık. Bu yıl 11 milyon adet televizyon üretimi hedefliyoruz. Şu ana kadar 5 milyon üretim gerçekleştirdik. Arjantin, Brezilya, Uruguay,  Peru, Kolombiya ve Paraguay’a ihracata hazırlanıyoruz. 1 yıl içinde bu pazarlara 1 milyon adet satmayı hedefliyoruz.”

318 ürün sergiledi

Vestel, IFA Berlin’de 2 bin 650 metrekare alanda 318 ürün sergiledi. Yeni ürünler arasında 10.1 inç tablet bilgisayar, 3D Smart Led TV, Quat HD 60 inç LED TV, şeffaf monitör, 80 inç akıllı tahta, ses ve hareket ile kumanda edilebilen LED TV, 4 kapılı buzdolabı, kurutmalı çamaşır makinesi yer aldı. Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkan Vekili Turan Erdoğan, IFA Fuarı’na 1989 yılında girdiklerini ve 100 metrekare ile başladıklarını belirterek, “Bir yıl boyunca bu fuar için çalışıyoruz. Yoğun bir toplantı trafiği var. En önemli görüşmeler burada yapılıyor” dedi.

Turan Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ihalesini de kazandıkları akıllı tahtayı ihraç etmeye başladıklarını, Türkiye’de 85 bin akıllı tahta kurulumu gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!