Tüzel bilirkişi uygulaması başladı

Güncelleme Tarihi:

Tüzel bilirkişi uygulaması başladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2023 07:00

Ankara, İstanbul ve Antalya’da pilot olarak uygulanan gayrimenkul değerlemede özel hukuk tüzel bilirkişiliği uygulaması dün itibarıyla ülke çapında başladı.

Haberin Devamı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, uygulamanın yargılamaları hızlandırdığını belirterek, “Önümüzdeki aylarda da özellikle muhasebe ve araç değerleme alanında bu uygulamayı başlatmış olacağız” dedi. Tunç, dün Ankara 34’üncü İcra Müdürlüğü’nde yapılan tüzel kişi bilirkişiliği tanıtım toplantısına katıldı ve toplantıda şu değerlendirmeleri yaptı: “Gayrimenkul değerleme alanında özel hukuk tüzel kişilik bilirkişi uygulaması bütün ülke genelinde başlamış oluyor. Uygulamanın çok verimli gittiğini pilot uygulamada görüyoruz. Özellikle ek rapor alınması noktasında sayıların aşağıya iniyor. İlk raporla yargının tatmin olduğunu görmüş oluyoruz. Binde yaklaşık 10-15 civarında dosyanın ek rapora gittiğini görüyoruz. Bu, yargının hızlanması açısından ve makul sürede yargılanma açısından da önemli bir husus.”

Haberin Devamı

Tüzel bilirkişi uygulaması başladı

Yılmaz Tunç

Vakıf Gayrimenkul Değerleme AŞ Genel Müdürü Hasan Emre ise özel hukuk tüzel kişi bilirkişiliğinde ilk pilot uygulamanın 2020’de başladığını, bugüne kadar toplamda 4 bin 769 adet rapor sunduklarını belirtti. Emre, hazırladıkları raporlardaki hata payının yüzde birin altında olduğunu vurgulayarak, kısa bir sürede raporları teslim ettiklerini söyledi.

BAKMADAN GEÇME!