Tutuklama kalktı, Mercedes Türk Başkanı geldi

Güncelleme Tarihi:

Tutuklama kalktı, Mercedes Türk Başkanı geldi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2001 00:00


Ufuk SANDIK
Haberin Devamı

Mercedes Benz Türk ve DaimlerChrysler Otobüs Grubu Başkanı Wolfgang Otto Diez, hakkındaki tutuklama kararı kalkar kalkmaz Türkiye'ye geldi. Diez, İstanbul'da Avrupalı otobüs bayilerini ağırladı.

DaimlerChrysler'in Otobüs Grubu Başkanı ve Mercedes Benz Türk A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Wolfgang Otto Diez, şirketin 9 yöneticisiyle birlikte hakkında bulunan gıyabi tutuklama kararı kalkar kalkmaz Türkiye'ye geldi. Diez, önceki Akşam Aya İrini'de düzenlenen Berlin Flarmoni Orkestrası Konseri'nde de DaimlerChrysler AG Yönetim Kurulu Başkanı Jürgen Schremp'le birlikte ev sahibi olarak bulundu.

24 Ekim 1997'de tankerle çarpışan otobüste 49 kişinin yanarak öldüğü kazayla ilgili davaya bakan yerel mahkeme Diez'in de aralarında bulunduğu Mercedes Benz Türk A.Ş.'nin 9 yöneticisi hakkında gıyabi tutuklama kararı vermişti. Diez, bu karar nedeniyle Türkiye'ye gelemiyordu.

Konya Karapınar Asliye Ceza Mahkemesi'nin aldığı tutuklama kararı, Ereğli Ağır Ceza Mahkemesi tarafından geçen cuma günü bozulmuştu. Cumartesi günü Türkiye'ye gelen Wolfgang Otto Diez, pazar günü Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden gelen 100 kadar otobüs müşterisini İstanbul'da ağırladı. Karapınar Asliye Mahkemesi'nin kendisiyle birlikte 9 Mercedes Benz Türk yöneticisini de tutuklama kararı alması üzerine, Türkiye programını iptal etmek zorunda kalan Otto Diez, son anda Türkiye'deki programına yetişebildi.

Ereğli Mahkemesi'nin kararı bozmasının ardından, İstanbul'a gelen ve aynı zamanda DaimlerChrysler bünyesindeki Evobus'un Başkanı olan Otto Diez, misafirleriyle birlikte pazar akşamı boğazda bir tekne gezisi yaptı. Pazartesi günü ise Mercedes Benz Türk'ün Hoşdere ve Hadımköy'deki fabrikalarını gezdirdi. 100 kadar Mercedes otobüs müşterisine İstanbul'u ve Mercedes otobüslerin üretildiği fabrikaları tanıtan Otto Diez, yeni ihracat bağlantıları da gerçekleştirdi.

MERCEDES MEKTUBU

Konya Karapınar Asliye Ceza Mahkemesi, geçtiğimiz günlerde Mercedes Benz Türk'ün 9 yöneticisi hakkında gıyabi tutuklama kararı vermişti. Yargıtay'ın daha önceki kararı bozmasına karşın, Karapınar Mahkemesi'nin Ekim 1997'de meydana gelen trafik kazasından Mercedes Benz Türk'ün o dönemdeki yöneticileri hakkında gıyabi tutuklama kararı vermesi, büyük bir kavga başlatmıştı. Mercedes Benz Türk, yasal yetkilerini aştığı gerekçesiyle mahkeme başkanını Adalet Bakanlığı'na şikayet etmişti.

TÜSİAD, YASED ve OSD gibi dernekler de Mercedes Benz Türk'ün bu durumuna tepkisiz kalmamış, Başbakan Bülent Ecevit'te mektup gönderip, konuyla ilgilenmesini istemişlerdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!