TÜSİAD: Hükümetin teste ihtiyacı var

Güncelleme Tarihi:

TÜSİAD: Hükümetin teste ihtiyacı var
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 1998 00:00

Haberin Devamı

Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Muharrem Kayhan, hükümetin koalisyon oluşumundan dolayı programını gerçekleştirmede bazı gecikme ve zorluklar yaşadığını belirterek, ‘‘Hükümet, programıyla kendi içinde ve Parlamento'daki desteğini test etmeli’’ dedi.

A.A.'nın sorularını yanıtlayan Kayhan, şöyle konuştu: ‘‘Ben hükümetin desteğinin şimdiye kadar test edilmediği kanaatindeyim. Program Meclis'e geldi de hayır mı denildi? Büyük kamuoyu desteğiyle iktidara gelmiş hükümetin, Meclis'teki desteğinden çok kamuoyu desteğine sahipken, program mutlaka test edilmelidir. Başbakan, bu desteği yeteri kadar test etmedi. Hükümet ve TBMM'de test edildikten sonra ve programda gerçekleşenlerin üzeri çizildikten sonra olumlu yaklaşımlar alınacak, spekülasyonlar sonlanacaktır.’’

SUSURLUK KAPANMASIN

Kayhan, kamuoyunun ‘‘Susurluk olayı’’na karışan devlet görevlileri, siyasetçiler, diğer kişi ve kurumların yargılanması ve cezalandırılmasını beklediğini de söyledi. Kayhan, ‘‘Bu iş üzeri soğutulamayacak kadar büyük bir vaka... Vatandaş bunun peşinde. Bunun üstü kapatılamaz, derinliğine inilmeli. Şimdi bunu tamamen çözmenin önünde engeller varsa, 3 ay sonra bazı engeller kalkar. Çünkü bu işte ipler artık halkın elinde. İktidar bu işi çözemezse, mahulefetin elinde önemli bir koz olur’’ diye konuştu.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!