TÜSİAD Bakanları kızdırdı

Güncelleme Tarihi:

TÜSİAD Bakanları kızdırdı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2000 00:00

Haberin Devamı

TÜSİAD toplantısında Kıbrıs ve özelleştirme ile ilgili sert eleştirilerle karşılaşan Devlet Bakanı Şükrü Sina Gürel ve Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Recep Önal salonu terk ettiler.

TÜSİAD Yüksek İstişare Konyesi'nin bugün gerçekleştirdiği toplantısında hükümete sert eleştiriler yöneltildi. Toplantıda sözü ilk alan konsey başkanı Bülent Eczacıbaşı ekonominin ağır hasara uğradığını "krizi atlattık para gelince bu iş biter" türü demeçlerinin sona ermesinin yararlı olacağını belirtti. Eczacıbaşı ayrıca ekonominin dışında Kıbrıs sorunu, Ana dilde radyo ve TV yayını konusunda da sert eleştirilerde bulundu.

Erkut Yücaoğlu'da hükümeti eleştirdi: "Özelleştirme iradesi sarsıldı mı? Özelleştirme ile ilgili son olaylardan sonra dünya kamuoyuna bu tür mesajlar gitmiştir. Bizde de tereddüt oluşmuştur. Diyoruzki bu konuda Bakanlar Kurulu kendi arasında konuyu esastan ele alsın, tartışsın ve bir karara varsın. Bize söylesin"

Bu eleştiriler karşısında Devlet Bakanı Şükrü Sina Gürel, kürsüye çıkrak önce Eczacıbaşı'nın Kıbrıs konusunidaki açıklamalarını "Kıbrıs'ta çıkarlarımızın ne olduğunu bilmiyorsunuz" diye yanıtladı. Buna karşın devlet bankalarının özelleştirilmesi konusunda da devlet bankacılığının eleştirildiğini ancak günümüzde "Galata Bankerliği"nin de kalmadığını vurguladı.

  • TÜSİAD'dan sert eleştiriler
  • Yücaoğlu:"Programın yürümesi dış kaynağa bağlı"
  • Galata bankerleri
  • Kapalı kapılar ardında

  • Haberle ilgili daha fazlası:

    BAKMADAN GEÇME!