TÜSİAD Avrupalı'nın önyargısını kıracak

Güncelleme Tarihi:

TÜSİAD Avrupalının önyargısını kıracak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2006 12:13

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), yurt dışı tanıtım faaliyetleri kapsamında, Türkiye'nin AB ile müzakerelere başlamasının yıldönümü olan 3 Ekim haftasında, Avrupa başkentlerinde ”Türkiye Haftası” düzenleyerek kamuoylarındaki önyargıların kırılmasını amaçlıyor.

TÜSİAD'tan yapılan açıklamaya göre, TÜSİAD, Türkiye'nin AB'ye üyelik süreci açısından önemli etkiye sahip Fransa, Almanya ve Brüksel kamuoylarındaki mevcut önyargıları kırmak ve Türkiye'yi en doğru şekilde tanıtmak amacıyla yürüttüğü iletişim faaliyetleri kapsamında, 3-5 Ekim 2006 tarihleri arasında sırasıyla Brüksel, Paris ve Berlin'de Türkiye Haftası etkinliği gerçekleştirecek.

AB kamuoylarının Türkiye'yi toplumsal, ekonomik ve kültürel yönden daha yakından tanımaları ve dinamik bir Türkiye'nin AB'ye olumlu katkıda bulunacağının gösterilmesi hedeflenen Türkiye Haftası, 3 Ekim'de Brüksel'de TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sabancı ve Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullatif Şener'in katılımıyla gerçekleştirilecek basın toplantısıyla başlayacak.

Brüksel'deki etkinlikler, Avrupa Politikaları Merkezi ile birlikte, İngiltere Dışişleri eski Bakanı ve İngiltere Avam Kamarası Başkanı Jack Straw, Avrupa Parlamentosu Milletvekili ve Avrupa Parlamentosu Türkiye Karma Komitesi Eş Başkanı Joost Lagendijk gibi isimlerin de konuşmacı olarak yer alacağı ”Avrupa'nın Küresel Güçlükleri ve Türkiye” başlıklı konferansla devam edecek. Aynı gün Ara Güler'in fotoğraf sergisinin açılışı yapılırken, açılışın ardından Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası bir konser verecek.

TÜRK HAFTASIYLA, AB KAMUOYU DOĞRU BİLGİLENDİRİLECEK

Fransa'nın başkenti Paris'te devam edecek Türkiye Haftasında TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sabancı ve Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen basın toplantısı düzenleyecek. Toplantı sonrasında Yenilikçi Siyaset Vakfı ile ortaklaşa olarak ”Avrupa'nın Küresel Güçlükleri ve Türkiye” başlıklı bir konferans gerçekleştirilecek.

Konferansın ardından Fransa Dış Ticaret Bakanı Christine Lagarde'ın konuşma yapacağı bir öğle yemeği verilirken, aynı günün akşamı ise sırasıyla Radikal ve Le Monde gazeteleri çizerleri Piyale Madra ve Jean Plantu'nun karikatür sergisinin açılışı gerçekleştirilecek.

Paris'teki etkinlikler Tekfen Filarmoni Orkestrasının vereceği konser ile son bulacak. Türkiye Haftası etkinlikleri 5 Ekim'de Berlin'de devam edecek. Berlin'de Alman Sanayi Federasyonu (BDI) ve German Marshall Fund Vakfı desteğiyle ”Türkiye'nin Avrupa'yla Bütünleşme Süreci ve Türk-Alman İlişkileri” konulu toplantı düzenlenecek.

Toplantıya, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, BDI Yönetim Kurulu üyesi Klaus-Dieter Rennert ve Berlin Belediye Başkanı Klaus Wowereit gibi isimler konuşmacı olarak katılacak. Toplantının ardından TÜSİAD Onursal Başkanları Bülent Eczacıbaşı ve Muharrem Kayhan ile Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in katılımıyla basın toplantısı düzenlenecek.

Berlin'de daha sonra Mehveş Demiren'in seramik sergisinin açılışı gerçekleştirilecek. Türkiye Haftası etkinlikleri Tekfen Filarmoni Orkestrasının vereceği konser ile sona erecek. Açıklamada, TÜSİAD'ın, Türkiye Haftası ile AB kamuoyunu Türkiye hakkında doğru bilgilendirmeyi, Türkiye'nin modern sanayi ülkesi özelliklerini vurgulamayı ve Türk insanını tanıtmayı hedeflediği ifade edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!