TÜRMOB: Kirayı bankaya yatırmayanlar ceza ödeyecek

Güncelleme Tarihi:

TÜRMOB: Kirayı bankaya yatırmayanlar ceza ödeyecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2008 12:14

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Masum Türker, iş yeri kiralarının tamamı ile 500 YTL'yi aşan konut kiralarını bankaya yatırmayanların, 320 ile bin 490 YTL arasında ceza ödeyeceklerini belirtti.

Türker, yazılı açıklamasında 1 Kasım 2008 tarihinden itibaren nakit olarak ödenen iş yeri kiralarının tamamı ile 500 YTL'yi aşan konut kira tahsilatlarının tamamının banka veya PTT aracılığı ile yapılması zorunluluğu başladığını hatırlattı.
Vergi Usul Kanunu'nun ilgili maddeleri uyarınca getirilen zorunluluklara uymayanlara özel usulsüzlük cezası kesilmesi gerektiğini belirten Türker, uygulanacak ceza oranlarının 2008 yılı için; birinci sınıf tüccarlar ile serbest meslek erbabı hakkında bin 490 YTL'den, ikinci sınıf tüccarlar, defter tutan çiftçiler ile kazancı basit usulde tespit edilenler hakkında 680 YTL'den, bunlar dışında kalanlar hakkında 320 YTL'den az olmamak üzere her bir işlem için bu işleme konu tutarın yüzde 5'i olacağını ifade etti.

Türker, 2009 ve sonraki yıllara ilişkin olarak ise bu yıllar için belirlenecek asgari ceza tutarlarının dikkate alınacağını bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!