Türkler cep’te ’dokunmayı’ seviyor krizi dokunmatik ekranla aşarız

Güncelleme Tarihi:

Türkler cep’te ’dokunmayı’ seviyor krizi dokunmatik ekranla aşarız
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2009 00:00

Dünyada, Apple’ın iPhone’la yarattığı dokunmatik ekranlı cep telefonu pazarında Samsung’da payını, temmuz ayında piyasaya süreceği Jet ile artırmayı planlıyor.

Daha önce de dokunmatik ekranlı ürünler çıkaran Samsung’un, kriz nedeniyle cep telefonlarında düşüş yaşanmasına karşın Jet’i piyasaya sürmesinin nedeni ise, bu ürünlere gösterilen ilgi oldu. Samsung Türkiye Genel Müdürü CS Lee, yeni trendleri temsil eden dokunmatik telefonların son teknoloji ve tasarımlarıyla zor durumdaki pazara hareket getireceğini belirterek, dokunmatik telefonların pazarın yeniden canlanmasına yardım edeceğini söyledi. Cep telefonunun artık sadece konuşma aracı olarak görülmediğine dikkat çeken Lee, şöyle konuştu: "Multimedya ve 3G’nin getireceği yeni özellikler nedeniyle akıllı ve dokunmatik telefonlar çok popüler ve talep edilir hale geldi. Tam dokunmatik ve akıllı telefonlar Türkiye pazarında hale erken aşamada. Fakat dokunmatiğe talep çok hızlı artıyor. Bu trendin yılın ikinci yarısında ve 2010’da daha da artmasını bekliyoruz. Geleceğin cep telefonları olmaları nedeniyle biz pazara akıllı telefonları sunmaya devam edeceğiz. Geçen yıldan beri Türkiye’de F480, D980, Pixon, Omnia, Ultra Touch, Star gibi pek çok tam dokunmatik telefonu satışa sunduk. Hepsi de çok ilgi gördü."

Genç nesil teknolojik

Cep telefonu sektörü için 2009 yılının zor geçtiğini hatırlatan Lee, şunları söyledi: "Ama krizde Samsung, küresel olarak olarak kendi pozisyonunu güçlendirdi. Türkiye’de sektör, yüzde 90’lık cep telefonu sahiplik oranıyla doygunluğa ulaştı. Samsung açısından Türkiye stratejik olarak önemli bir pazar. Avrupa’da en genç nüfusa sahip ülke. Genç nesil yeni özelliği olan teknolojik telefon istiyor, multimedya özellikleri, moda ve tasarım talep ediyor. Türkiye bizim açımızdan fırsatlarla dolu."

iPhone’un yeni modeline cevap

CEP
telefonu üreticisi Samsung, dokunmatik ekran segmentindeki yeni cep telefonu modeli Jet’i, Singapur, Dubai ve Londra’da düzenlediği eş zamanlı toplantılarla piyasaya sundu. Uzmanlar, Jet’i iPhone’un yeni modeli 3G S’e cevap olarak görüyor. Jet’te, 3.2 inç’lik yeni görüntü teknolojisi olan Amoled ekran bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!