Türkiye'ye yeni giren Odea Bank özel şöförleri bile transfer ediyor

Güncelleme Tarihi:

Türkiyeye yeni giren Odea Bank özel şöförleri bile transfer ediyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2012 11:26

Türkiye'de Odea Bank'ı kuran Lübnanlı Bank Audi, transferde de hızlı çıktı. HSBC'den 30 bankacıyı transfer eden Odea Bank, 4 makam şoförünü de bünyesine kattı. HSBC koridorlarında temizlik görevlileri dahi 'Lübnanlılardan teklif aldım' esprisi yapmaya başladı.

Haberin Devamı

Akşam Gazetesi'nin haberine göre, Odea Bank bankacılık sektöründe transfer pazarını hareketlendirdi.

10 yılı aşkın bir sürenin ardından Türkiye'de sıfırdan banka kuran ilk kuruluş Bank Audi, kaptan köşkü için aradığı ismi Moskova'da bulmuştu. Daha önce HSBC Türkiye'de çalışan Hüseyin Özkaya, son olarak HSBC Rusya'da CEO'luk yapıyordu. Özkaya'nın göreve gelmesinin ardından transfer atağı da başladı. Banka, sektörün yıldız adaylarını birer birer topluyor. Transfer kulislerine göre Özkaya, bu isimleri bankaya getirebilmek için çok ilginç bir uygulamaya imza attı.

İKİ KAT ÜCRET VERİYOR

Banka, yaptığı sözleşmelere 'En az 5 yıl Türkiye'den çıkmayacağım. 5 yıldan önce çıkarsam, 5 yıllık süre bitene kadar maaşını ödemeye devam edeceğim' maddesini koydu. Böyle olunca HSBC'den Odea Bank'a geçen üst yönetici sayısı 30'a yaklaştı. Kulislerde konuşulan diğer bir konu da Odea'nın transferlerde oldukça cömert davrandığı... Banka, yeni transferlerine eski bankalarından aldığının neredeyse iki katı ücret vermeye razı oldu. Bu iki 'jest' birleşince, Odea'nın yıldız kadrosu da genişlemesini sürdürdü...

Haberin Devamı

ESKİ ÇALIŞMA ARKADAŞLARI ODEA'DA

ODEA Bank'ın piyasaya girişinin en çok rahatsız ettiği banka HSBC... Eski bir HSBC'li olan Özkaya, kendisi için büyük öneme sahip olacak genel müdür yardımcıları için ilk olarak HSBC'deki eski çalışma arkadaşları olan isimlere yöneldi. Bu isimlerin başında da Yalçın Avcı ve Alparslan Yurdagül geliyor. HSBC'nin gelecekteki CEO adayları arasında gösterilen bu isimlerin yanı sıra Erol Sakallıoğlu da Bank Audi'nin Türkiye'deki agresif büyüme planları içinde en güvenilen isimlerin başında geliyor.

İNGİLİZLERİN PLANINI BOZDU

ODEA'ya geçen üst düzey isimlerin yanı sıra alt kadrolar da işin içine katıldığında HSBC'den ayrılıp Odea'ya geçen bankacıların sayısının 30 civarında olduğu biliniyor. HSBC'de yaklaşık bir yıldır geniş bir yeniden yapılanma hazırlığı yapılıyordu. Bu yeniden yapılanma bankanın üst düzey yönetimi tarafından birçok etkinlikte de dile getirilmişti. Son aylarda yapılandırmada gaza basıldı. Fakat ayrılmalar yüzünden bankadaki hemen hemen her bölümde taşlar yerinde oynadı. Fakat Odea Bank'ın bir anlamda 'talan ettiği' kurumsal bankacılıkta kazan kaynıyor...

Haberin Devamı

Bir transfer de Vakıfbank'tan

Odea Bank, geçtiğimiz aylarda önemli bir transferi de Vakıfbank'tan gerçekleştirmişti. Vakıfbank baş ekonomisti Serkan Özcan, Odea Bank'a Stratejiden ve Araştırmadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak transfer olmuştu.

İstifa etmeyenler atama bekliyor

BANKACILIK kulislerinde konuşulanlara göre HSBC CEO'su Martin Spurling, bankadan ayrılan çalışanlar konusunda oldukça rahatsız. Spurling'in çok güvendiği isimleri kaybettikten sonra bu isimlerin yerine kimin getirileceği konusunda banka personeline herhangi bir açıklama yapılmaması uzun yıllardır bankaya emek veren personel arasında da huzursuzluk yarattı. Spurling'in yapılandırma çalışmaları kapsamında kilit görevlere daha çok yurtdışından atamalar yapması, bankacılar arasında 'Acaba boşalan pozisyonlara yine mi yabancılar gelecek' endişesi yarattı. Yapılandırma çalışmalarının yabancı bir isim olan Darren Rowbotham'a bağlı olması da bu endişeleri kuvvetlendiriyor.

Haberin Devamı

Şoför bile transfer oldu!

HSBC Türkiye CEO'su Martin Spurling ve ekibini en fazla rahatsız eden konu, bu süreçte özel şoförlerini de kaybetmeleri oldu. Transfer kulislerine göre bankadaki üst düzey yöneticilere hizmet veren 4 şoför HSBC'yi bırakarak Odea'ya geçti. Kurum içinde bu olay büyük yankı yarattı. Bankacılar başlayan daha sonra şoförlere kadar inen transfer öyle geniş bir şekilde tabana yayıldı ki, temizlik görevlileri dahi çalışanlara 'Her an Odea'ya gidebilirim' esprisi yapıyor.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!