Türkiye'nin 3. GSM operatörü: Aria

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin 3. GSM operatörü: Aria
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2001 00:00


Türkiye'nin yeni GSM operatörünün adı "Aria" olarak açıklandı. Telecom Italia Mobile (TIM) ve İş Bankası ortaklığıyla kurulan İş-TİM Telekomünikasyon Hizmetleri, 0555 numara ile faaliyet gösterecek
Haberin Devamı

GSM 1800 ihalesini 2 milyar 525 milyon dolarlık teklifleriyle kazanarak Cumhuriyet tarihinin en yüksek meblağlı özelleştirmesini gerçekleştiren Türkiye'nin yeni GSM operatörü İŞ-TİM, 0555 numarası ve "ARİA" adıyla telekomünikasyon sektörüne bugün "merhaba" dedi.

İŞ-TİM Telekomünikasyon Hizmetleri Yönetim Kurulu ve Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, Cumhuriyet tarihinin en yüksek meblağlı özelleştirmesinde aldıkları inisiyatif ile yabancı sermayenin Türkiye'ye getirilmesinde katkıda bulunmaktan dolayı gururlu ve heyecanlı olduklarını bildirdi.

Ersin Özince, İŞ-TİM'in tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Atatürk'ün Türkiye'nin teşebbüs gücüne önderlik etmesini amaçlayarak kurduğu İş Bankası'nın 76 yıllık köklü tarihi boyunca toplumsal yararı önde tuttuğunu söyledi.

Banka'nın liberal yönetim anlayışıyla, ekonomik kalkınma hamlelerin lideri olduğunu ve Türk ekonomisine 300'e yakın kuruluş kazandırdığını vurgulayan Özince, "İş Bankası bunu daima bankacılık ve işletmecilik ilkelerine de sadık kalarak ve toplumumuzun yarattığı sermaye birikimini halkımızın katkısıyla bir araya getirerek gerçekleştirmiştir" dedi.

Telekomünikasyonun stratejik önemi

Telekomünikasyon hizmetlerinin stratejik önemi ve kamu hizmeti niteliği taşıması nedeniyle, büyük bir hızla gelişen teknolojilere uygun olarak verimli ve etkin bir şekilde sağlanmasının ne derece öncelikli olduğunun bilincinde olduklarını ifade eden Özince, bu anlayış ve Türkiye'nin geleceği için hayati olan alanlara yatırım yapmak konusundaki misyonlarının, kurdukları İŞ-TİM'in ve kadrolarının uluslararası ölçüler ve rekabet koşullarında çalışmasını zorunlu kıldığını kaydetti.

En yüksek meblağlı özelleştirme

Özince, hem Türk ekonomisinin hem te Türk tüketicisinin bu uyumlu işbirliğinden azami ölçüde kazançlı çıkabilmesi için stratejilerini İŞ-TİM'in GSM piyasasına yeni teknolojik gelişmeler, dinamik bir rekabet ve farklı bir kalite anlayışı getirmesi üzerine kurduklarını söyledi.

Özince, şöyle konuştu: "Bugün bizler için çok önemli bir gün. Çünkü 25 yıllık GSM 1800 lisans devir bedeli ile ilgili borcumuzun ikinci taksidinin, yani kalan 2 milyar 25 milyon doların ödemesi de gerçekleştirilecek. Böylece cumhuriyet tarihimizin en yüksek meblağlı özelleştirmesinde aldığımız inisiyatif ile yabancı sermayenin ülkemize getirilmesinde önemli katkıda bulunmuş olacağız. Bu nedenle de gururlu ve heyecanlıyız."

Ersin Özince, iş ve dış piyasalarda yaşanan koşullara, bu zorlu döneme rağmen, taahhütlerinin yerine getirilmesinde herhangi bir tereddüte meydan verilmediğine dikkat çekti.

Önemli bir dönemin başlangıcındayız

Yeni dönemin, İŞ-TİM'in yatırımlarının sonunu değil ivme noktasını ifade ettiğini kaydeden Özince, şöyle devam etti:

"Çünkü biz 65 milyonluk Türkiye'nin hem yerli hem yabancı yatırımcılar için çok ciddi üretim ve tüketim potansiyelleri olan bir piyasa olduğuna inanıyoruz. Dolayısıyla önemli bir dönemecin henüz başlangıcında olduğunu biliyoruz.

İŞ-TİM'im müşteri odaklı üstün kalite hizmet anlayışı, yüksek teknoloji yatırımlarıyla toplumda sağlayacağı güven ve saygınlığın şirketimizin uluslararası standartlar ve şeffaflık ilkesi çerçevesinde geniş halk kitleleri ile ortaklığından güç alan bir kurum haline dönüştürülmesi için sağlam bir temel teşkil edecektir. Yani diğer bir ifadeyle bu inisiyatifimizi en kısa zamanda Borsa'da halka açık bir Türk anonim şirketine dönüştürmek de idealimizdir."

Özince, bugün itibariyle gerek mali gerekse altyapı ve işletme yönlerinden artık neredeyse hazır olduklarını dile getirdi.

  • İş-Tim 2. taksidi ödedi
  • Üç büyük il kapsama altında
  • "Alo" tarihi henüz belli değil
  • 344.25 milyon dolarlık KDV sonra ödenecek
  • Şirket 5 yıl içinde halka açılacak

  • Haberle ilgili daha fazlası:

    BAKMADAN GEÇME!