Türkiye’deki 25’inci yılda 1,5 milyar TL satış rakamı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’deki 25’inci yılda 1,5 milyar TL satış rakamı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2024 12:09

Alman temizlik teknolojileri firması Kärcher, Türkiye’deki 25’inci yılını geride bıraktı. Şirket 25’inci yılında 1,5 milyar Türk Lirası’nı geçen satışla yüzde 200 büyüme sağladığını duyurdu.

Haberin Devamı

2023 yılında global olarak 3,29 milyar Euro'nun üzerinde bir satış rakamına ulaştığını açıklayan Kärcher, finansal büyüme anlamında Türk Lirası bazında yıllık yüzde 200 büyüme yakaladığını ve yine yıllık 1,5 milyar Türk Lirası’nı geçen satışıyla 1 milyar Türk Lirası sınırını aştığını kamuoyuyla paylaştı.

Türkiye’deki 25’inci yılı dolayısıyla ülkemizi ziyaret eden şirketin Global CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı Hartmut Jenner, büyüme rakamlarını değerlendirdi. Jenner, “Kärcher Türkiye’nin 25 yıl içinde gerçekleştirdiği muhteşem gelişme dolayısıyla Türkiye’deki çalışanlarımızla gurur duyuyoruz. Türkiye’de sürdürülebilir gelişmesini desteklemek ve buradaki müşterilerimize ürünlerimizi en iyi şekilde sunmak için yatırım yapmaya devam ediyoruz ve bunun karşılığını da alıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Şirketin Türkiye Genel Müdürü Gökhan Gökmen ise yaptığı açıklamada “Küresel yaklaşımımız doğrultusunda Kärcher'i hem işletmeler hem de evler için temizlik teknolojilerinin lider markası yapmaya kararlıyız. Şu anda maliyet, zaman verimliliği, sağlık ve çevresel faydalar açısından, özellikle manuel temizlikten temizlik makinelerinin kullanımına geçiş konusunda pazar trendlerindeki değişikliklere öncülük ediyoruz. Pazarın, çabalarımıza olumlu tepki verdiğini görmekten de gurur ve mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!