Türkiye'de 12 milyon kişi açlık sınırında

Güncelleme Tarihi:

Türkiyede 12 milyon kişi açlık sınırında
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 1997 00:00

Haberin Devamı

Devlet Bakanı Salih Yıdırım, Türkiye'de 22 milyon insanın yoksulluk, 12 milyon insanın ise açlık sınırında olduğunu söyledi.

16 Ekim Dünya Gıda Günü etkinlikleri kapsamında Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen toplantıda konuşan Yıldırım, dünya nüfusunun 3'de birinin yoksulluk, 5'de birinin de açlık sınırında bulunduğunu, bu oranların simetrik olarak Türkiye'ye de yansıtılabileceğini belirtti.

Türkiye'de 22 milyon insanın yoksulluk, 12 milyon insanın da açlık sınırında bulunduğunu belirten Yıldırım, yoksulluk sınırında olan insanların oranının ise Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yüzde 30, Akdeniz Bölgesi'nde yüzde 19, İç Anadolu Bölgesi'nde ise yüzde 16 olduğuna dikkati çekti.

Yıldırım, okul öncesi çocuklarda yetersiz beslenme oranının da Doğu ve Güneydoğu'da yüzde 40, batı bölgelerinde ise yüzde 20 düzeyinde olduğunu vurguladı. Mevcut olanakların insanlar için, refahın artırılması yönünde kullanılmasında büyük engeller ile karşılaşıldığını anlatan Yıldırım, ''Biz bu sonucu haketmedik. Mevcut kaynakların rasyonel kullanılmamasının bir göstergesidir bu'' dedi.

GAP'IN ÖNEMİ

21. yüzyılın su ve tahıl yüzyılı olacağını belirten Salih Yıldırım, şunları söyledi: ‘‘Yoksulluk ve beslenme rakamlarındaki bu dengesizliğin giderilebilmesi için suyun ve GAP'ın çok iyi değerlendirilmesi lazım. Elimizde çok önemli bir fırsat var. GAP realize edilirse, yörenin, Türkiye'nin ayrıca komşu ülkelerin yaşam düzeyini çok etkileyecek.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!