Türkiye’yi uçak bakımında bölge liderliğine taşıyacak ortaklık

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’yi uçak bakımında bölge liderliğine taşıyacak ortaklık
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2010 16:42

Uluslarararası Taşımacılık – Lojistik – Havacılık sektörlerinde 25 milyar Dolar varlığı ile liderler arasında yer alan Çinli HNA Grubu ve Bravia Yatırım, Sabiha Gökçen Havalimanı’nında bölgenin ve dünyanın ilk ‘’Çevreci - Yalın’’ unvanlı (Lean Greenfield) Uçak Bakım ve Onarım Merkezi “myTECHNIC’’ ile ortak oluyor.

Haberin Devamı

HNA Şirketler Grubu  (Haikou ve Pekin),  Bravia Yatırım (Newyork),  Istanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda uçak bakım ve onarım merkezi olarak faaliyetlerini sürdürmekte olan “myTECHNIC”in çoğunluk hisselerini almak ve bölgede yeni yatırımlar yapmak üzere MRO Teknik Servis Sanayi ve Ticaret A.Ş.ile anlaştı.

Yapılan anlaşma çerçevesinde, MRO Teknik Servis Sanayi ve Ticaret A.Ş.‘’myTECHNIC “in taşımacılık ve finans sektörünün üst düzey yöneticilerinden oluşacak yeni yönetim kurulunda Yavuz Çizmeci’nin Muharras Üye ve CEO,  Dağlar Çizmeci’nin ise yönetim kurulu üyesi olarak görevlerine devam edecekleri,  Hainan Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Mr. Wang Yingming’ in   “myTECHNIC” in de Yönetim Kurulu Başkanlığı’na getirileceği belirtildi.

HNA Şirketler Grubu’nun  Uçak Bakım ve Onarım Merkezi  GCAT (Grand China Aviation Technik) ve myTECHNIC’in yetkililerinin New York'tan yaptıkları yazılı açıklamada;

Jianping  Dang (HNA Şirketler Grubu’nun  Uçak Bakım ve Onarım Merkezi  GCAT -Grand China Aviation Technik - Yönetim Kurulu Başkanı) “Havacılık sektöründe dünya liderlerinden olan HNA ve myTECHNIC arasında yaptığımız bu anlaşma küresel büyüme merkezli stratejimizin göstergesidir. HNA ve myTECHNIC uçak bakım ve onarım merkezleri arasında oluşacak sinerji ve uçak - motor bakımı konusunda yapacağımız yeni yatırımlar ile hedeflediğimiz noktaya geleceğiz. Dünya çapında taşımacılık şirketlerinden oluşan portföyümüze myTECHNIC ‘in katılması son derece önemli ve heyecan verici. Bu yatırımımızın “Türkiye – Çin” arasında kurulan işbirliğini geliştirerek daha da güçlendireceğini umuyoruz.”

Haberin Devamı

myTECNIC Yönetim Kurulu Üyesi Daglar ÇİZMECİ;
“Öncelikle HNA’nın Avrupa–Ortadoğu–Avrasya-BDT-Kuzey Afrika pazarlarına açılma stratejisinin bir parçası olmaktan onur duyduğumuzu belirtmek isterim. Bu yatırım, Çin Halk Cumhuriyeti Başbakanı Wen Jiabao'nun  8-9 Ekim 2010  tarihli Türkiye ziyaretinde belirttiği üzere ''Türkiye ile Çin arasındaki işbirliği potansiyeli ve ekonomik yakınlaşmanın destekçisi olacaktır. Aynı zamanda bu stratejik ortaklık T.C. Ulaştırma Bakanlığı ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün Türkiye’yi MRO sektöründe bölgesel lider haline getirme vizyonunda da önemli bir adım olacaktır. Hedefimiz hem Sabiha Gökçen Havalimanı’nındaki mevcut tesislerimizde, hem de bölgedeki ülkelerde yapacağımız yeni yatırımlarla sektör lideri olmaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!