Türkiye’yi örnek ülke gördü, Avrupa için üretimde aday saydı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’yi örnek ülke gördü, Avrupa için üretimde aday saydı
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2012 00:00

Dünyanın otomotiv sektöründeki en güçlü kadınlarından biri olan Chevrolet Avrupa Başkanı Susan Docherty, Avrupa için üretimde Türkiye’nin de düşünülebileceğini belirterek, “Sattığımız yerde üretmek isteriz. Ancak henüz Avrupa için Kore dışında hangi ürünlerin üretileceğine ilişkin bir karar yok” dedi.

Haberin Devamı

GENERAL Motors’un (GM) amiral gemisi durumundaki Chevrolet’nin Avrupa operasyonunun başına geçen Susan Docherty, “Sattığımız yerde üretmek isteriz. Ancak henüz Avrupa için Kore dışında hangi ürünlerin üretileceğine ilişkin bir karar bile yok” dedi. Otomotiv dünyasının en güçlü kadınlarından biri olarak anılan Docherty, Cenevre Fuarı’nda yaptığı açıklamada, Türkiye’nin özellikle yan sanayi açısından önemini bildiklerini kaydetti. Docherty, “Elbette en ideal olanı, sattığımız yerde üretebilmemiz. Kore’de üretilen modellerin hangilerinin Avrupa’daki bantlara taşınacağına bile henüz karar verilmiş değil. Burada birçok unsura bakmamız gerekiyor” diye konuştu.

Rekabetçi olmalıyız
Spark, Aveo, Orlando Captiva veya Cruze’un Avrupa’da üretilmesi kararını verirken, en önemli unsurun lojistik masrafları olacağına değinen Docherty, şunları söyledi: “Kâr marjları Avrupa’da kritik seviyelerde. Ayrıca sürekli dalgalanan döviz kurları da önemli. Bu nedenle rekabetçi olmalıyız. Bu yüzden şu aşamada nerede üretebiliriz sorusuna verebildiğimiz tek cevap yine Kore. Kore’de iki milyon araç üretiliyor bizim için. Elbette bir karar vereceğiz, ancak bu kararı hemen şimdi almamız zor.”

Haberin Devamı

“Chevrolet markasının Avrupa’daki dönüşümünün henüz tamamlanmadığını, hatta henüz başlamadığını bile söyleyebilirim” diyen Docherty, sürekli artan yeni ürünlerle bunu destekleyeceklerini kaydetti. Bu sürecin ne kadar zaman alacağını tahmin etmenin zorluğuna değinen Chevrolet Avrupa Başkanı Docherty, bununla birlikte Türkiye’nin, markanın Avrupa’da yapmak istediklerine en mükemmel örneği oluşturduğunu da vurguladı. Docherty, şöyle devam etti:

Türkiye örnek pazar
“2007 yılında Türkiye’de 5 bin otomobil satmış, 1.4’lük pazar payına ulaşmıştık. Geçen yıl ise 24 bine yakın Chevrolet satıldı ve Türkiye’de pazar payımız 3.9 seviyelerine geldi. Satışlarımızı 4 yılda 5’e, pazar payımızı 2 katına çıkardık. Her bir ülkede pazar paylarımız ve sattığımız adetler yıldan yıla yükseliyor. Türkiye’deki gelişimimiz, bence diğer Avrupa ülkelerinde ne yapmak istediğimizin en mükemmel örneği.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!