Türkiye’ye Karper’i kapatmaya değil, daha da büyütmeye geldik

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’ye Karper’i kapatmaya değil, daha da büyütmeye geldik
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2008 00:00

Türkiye pazarına Karper’in yüzde 51’lik hissesini alarak 2006 yılında giren Fransa’nın dev peynir üreticisi Bel Group, pazarı büyütmeye çalışıyor.

"Karper markasını öldürmeye değil yaşatmaya geldik" diyen Bel Group Türkiye Genel Müdürü Paul Alberge, grubun önümüzdeki döneme ilişkin projelerini Ekonomist dergisine açıkladı.

KARPER Peynircilik’in yüzde 51’lik hissesini alarak 2006 yılında Türkiye pazarına adım atan Fransa’nın ünlü markası Fransız La Vache Qui Rit (Gülen İnek) Karper’i büyütmeyi hedefliyor. Yıllık 2 milyar Euro ciroya sahip Fransa’nın 140 yıllık peynir üreticisi olan Bel Group, Çorlu’daki fabrikaya son iki yılda yaptığı yatırımlarla yüzde 40’lık üretim artışı sağladı. "Karper markasını öldürmeye değil yaşatmaya geldik" diyen Bel Group Türkiye Genel Müdürü Paul Alberge, 500 bin ton büyüklüğe sahip peynir pazarına yönelik hedeflerini Ekonomist dergisine açıkladı.

5 YILDA CİROYU 4’E KATLARIZ: Paul Alberge, Karper’in marka bilinirliği ile teknolojiyi birleştireceklerini belirterek yeni projelerini şöyle anlattı: "Sürülebilir peynir pazarında bugün yüzde 25 paya sahibiz. Büyüme hedefimiz ise yüzde 20. Önümüzdeki 5 yıl içinde 15 milyon Euro’luk ciroyu en az dört katına çıkartmaya çalışacağız. Yeni yatırımlar ile üretim kalitesini artıracağız. Bundan sonra yeni ürünlerimize ve marka bilinirliğini artırmaya yönelik çalışmalara başlayacağız. Stratejimiz, her şeyi yapmak yerine belli ürünlere odaklanmak olacak. Şu anda 85 çeşit ürün üretiyoruz. Bu ürünlerden işe yaramayanları eleyip, sayıyı 30’a kadar indireceğiz."

İSTİHDAMI 200’E ÇIKARDIK: Bütünleşme çalışmaları doğrultusunda ’Kars Karper’ olan şirketin adını ’Bel Karper’ olarak değiştirdiklerini hatırlatan Alberge, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Türkiye pazarına uzun süre kalmak için geldik. Fabrikayı kapatıp ürün ithal etmek için gelmedik. Niyetimiz, yatırımlarımızla bu pazarı büyümek. Bu şirkette çalışan tek Fransız benim. Geçmişte 160 kişi çalışırken yeni eleman alımlarımızla bu sayıyı 200 kişiye çıkardık."

Ortadoğu ve Avrupa’ya ihracat yapacağız

Paul Alberge, önümüzdeki dönemde yeni ihracat pazarlarına gireceklerine dikkat çekerek şu bilgileri verdi: "Önümüzdeki iki yıl içerisinde Ortadoğu, Doğu Avrupa ülkeleri gibi bölge ülkelerine Türkiye’den ihracat yapmayı planlıyoruz. Bu ülkelerin ihtiyaç ve taleplerine yönelik ürünleri bulup, öyle ihracat gerçekleştireceğiz. Çorlu’da 80 bin metrekare arazi üzerinde üretim gerçekleştiriyoruz. Karper’in 6 bin tonluk üretim kapasitesi bulunuyor. Türkiye bizim için önemli bir pazar. 70 milyonluk nüfusu ve gelişen ekonomisiyle gelecek vaat ediyor."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!