Türkiye ve Rusya hassas pazar, her ne istersek onu geliştiriyorlar

Güncelleme Tarihi:

Türkiye ve Rusya hassas pazar, her ne istersek onu geliştiriyorlar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2012 21:13

OPEL Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, Türkiye ve Rusya’nın Alman markanın en hassas pazarları olduğunu belirterek, “Opel, Türkiye pazarının ihtiyaç duyduğu ürünleri geliştirip temininde büyük çaba gösteriyor” dedi.

Haberin Devamı

ALMAN Opel, Avrupa’da yaşanan kriz nedeniyle büyümek için rotasını Türkiye ve Rusya’ya çevirdi. Bu yüzden bu iki ülkenin her türlü ihtiyacına anında cevap veren Opel, önce Tofaş’a Bursa’da Doblo platformunda Combo modelini ürettirmeye başladı. Türkiye’de hafif ticari araç pazarının büyüklüğü nedeniyle böyle bir karar alan Opel, bu yıl içinde de Türkiye’de düşük vergi dilimine giren 2 yeni modelini piyasaya sunacak. Böylece Opel, Türkiye’de yeniden 70 bin adetlik satışa ulaşarak Avrupa’da kaybettiği gücünü yeniden kazanmak istiyor.  

Avrupa 5’incisi olacağız

Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, Avrupa’da kriz nedeniyle Türkiye ve Rusya’nın Alman markanın en hassas pazarları olduğunu belirterek, “Opel, artık Türkiye pazarının ihtiyaç duyduğu ürünleri geliştirip temininde büyük çaba gösteriyor” dedi. Türkiye’nin 2011 yılında Avrupa’da en çok Opel satan 6’ncı ülke olduğunu kaydeden Keklik, bu yıl İspanya’yı geçip 5’inciliğe yükseleceklerini söyledi. Keklik, “Diğer ilk dört pazarı geçmemiz ise ülke pazarımızın hacminin de, bugünkü seviyesinin 2-3 katı hacme ulaşmasıyla ancak mümkün olabilir” dedi.

Haberin Devamı

Mokka ile gücümüz artacak 

Keklik, Türkiye’de yüksek satış rakamlarından ziyade önemli olanın elde ettikleri satış rakamlarının sürekliliğini korumak olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Bir yıl rekor düzeyde, takip eden yıllarda çok düşük toplam pazara sahip olmaktansa sürdürülebilir ve kalıcı pazar koşullarına sahip olmamız her şeyden önemli. Bu yıl geçen yıla kıyasla pazardan aldığımız pay artış gösterdi. Bu yıl elimizde Astra Klasik Dizel modeli olmadan gerçekleştirmiş olduğumuz pazar payı artışı önemli ve kayda değer bir sonuç. Ekim ayında Türkiye pazarına sunacağımız Mokka modelimizle daha önce yer almadığımız yeni bir segmente temsil edileceğiz. Mokka inanıyoruz ki çok kısa bir süre içinde otomobilseverlerin dikkatini ve beğenisini kazanarak pazarda önemli oyunculardan biri konumuna gelecek. Mokka ile yılın son üç ayında toplam 1500 adetlik bir satışa ulaşacağımızı tahmin ediyoruz.”

Haberin Devamı

Yeni Astra Sedan geliyor  

Yine yılın son çeyreğinde Türkiye’de satışa sunacakları yeni Astra Sedan’ın da ürün portföylerinde ve büyüme stratejilerinde anahtar role sahip olacağını kaydeden Keklik, “Yeni Astra Sedan “Sportif ve çekici tasarımı ile kompakt sedan sınıfına yeni bir heyecan getirecek. Türkiye’de 2011 yılında satılan otomobillerin yüzde 58’i bu sınıftan oluştu. İşte bu son derece önemli sınıfta yeni Astra Sedan ile ulaşacağımız satış rakamlarıyla segmentin ana oyuncularından biri olacağız. Bu da 10 bin adetler üzerinde bir satış anlamına geliyor” diye konuştu.

Ekonomide istikrar var müdahale gündemde yok

ÖZCAN Keklik, bu yıla iliştin hükümetten otomotiv sektörüne yönelik bir müdahele beklemediklerini belirterek, “Türkiye ekonomisi süreklilik gösteren bir gelişme ve istikrar içinde. Bu tür olumsuzlukları gündemimize almamızı gerektiren şartlar mevcut
değil” dedi.

Haberin Devamı

100 km’de 9 lira yakıyor ama fiyatı Avrupa’dan 19 bin Euro daha pahalı

OPEL’in elektrikli otomobili Ampera’nın Avrupa’daki satış fiyatının 42 bin 500 Euro olduğunu belirten Özcan Keklik, “Türkiye satış fiyatı ise mevcut vergilendirmeler dolayısıyla 60 bin 950 Euro olacak. Böyle çevreci bir otomobil veya otomobiller için mevcut mevzuatta bazı değişikliklerin hayata geçirilmesi çevre dostu otomobillerin daha hızlı yaygınlaşmasına olanak tanıyacak” dedi. Keklik şunları söyledi: “Ampera ile sürüşte dikkat çeken önemli nokta 100 kilometre sürüş maliyeti sadece 9 TL., yani diğer deyişle 1.350 TL yıllık yakıt maliyeti söz konusu. Bu rakam orta sınıf bir dizel araçta 2 bin 585 TL.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!