Türkiye tehlike bölgesinde

Güncelleme Tarihi:

Türkiye tehlike bölgesinde
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2014 10:34

Morgan Stanley Yatırım’ın Gelişmekte Olan Ülkeler Departmanı’nın başında bulunan Ruchir Sharma Financial Times için bir Türkiye değerlendirmesi kaleme aldı.

Haberin Devamı

FT’nin yayımladığı yazıya göre; Türkiye eskiden gelişmekte olan ülkelerin sembol ülkesiydi. Şimdi ise ülkenin önünde üç büyük sıkıntı var. Bunlar yükselen borç, cari çık ve politik çalkantılar. 2003 yılında İslami lider Recep Tayyip Erdoğan ülkenin başına geldiğinde ekonomik reformlar dışında başka hiçbir olayın üstüne gitmedi. 2010 yılına geldiğinde ise bu işin meyveleri alındı. Öyle ki kamu borcu yüzde 90 oranında düşerken ekonomik büyüme yüzde 40’lar seviyesine yaklaşmıştı.

BAZI ÖNLEMLER İÇİN ÇOK GEÇ OLABİLİR

Erdoğan’ın izlediği ekonomi politikası aynı zamanda popülist ve pragmatist bir çizgiyi de beraberinde getirdi. Son yıllarda bu tip politikaları Brezilyalı ve Rus liderlerde izliyor. Fakat eskiden gelen başarılara rağmen Türkiye bugün tehlike bölgesinde bulunuyor. Brezilya Çin ve Tayland’la birlikte Türkiye şu an dünya ekonomisinin tehlike bölgesinde. Erdoğan’ın Türkiye ekonomisi için önlemler alması gerekiyor. Aslında bazı önlemler için çok geç bile kalınmış olabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!