Türkiye Sigorta’dan TCG Anadolu ve Gabar sondaj kulesine teminat... İlk Türk astronotlar sigortalandı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye Sigorta’dan TCG Anadolu ve Gabar sondaj kulesine teminat... İlk Türk astronotlar sigortalandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2023 07:00

TÜRKİYE’nin ilk uzay yolcuları Türkiye Sigorta tarafından sigortalandı.

Haberin Devamı

Uzaya çıkacak ilk Türk uzay yolcuları açıklandı. Buna göre Alper Gezeravcı, Cihangir Atasever Türkiye’nin ilk uzay yolcuları olacak. Türk sigorta sektöründe de bir ilk yaşandı ve Türk astronotlar Türkiye Sigorta tarafından sigortalandı. Türkiye Sigorta, finansal sonuçlarını düzenlenen bir toplantı ile açıkladı.

Türkiye Sigorta Genel Müdürü Atilla Benli, kuruldukları günden bu yana yerli ve milli yatırımlara güvence sağlamaya devam ettiklerini belirterek, şunları söyledi: “Ülkemizin petrol ve doğalgaz arama kuyularından, uzaydaki uydularına, sondaj gemilerinden nükleer santrallarına ve Çanakkale Köprüsü’ne kadar en önemli stratejik yatırımlarına teminat sağladık. Yakın zamanda Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edilen Türkiye’nin en büyük askeri gemisi TCG Anadolu’ya inşa döneminde teminat sağladık. Ayrıca ilk Türk astronotlarımızın da Türkiye Sigorta güvencesi altında olduğunu belirtmek isterim. Orman Genel Müdürlüğü envanterine dahil olan yangın söndürme uçağı Nefes ve Otağ’a teminat verdik. Son olarak Gabar’da keşfedilen günlük 100 bin varil ham petrolün bulunmasında kullanılan sondaj kuleleri, üretim tesisleri ve tüm makine, teçhizatlarına sigortası güvencesi verdik” dedi.

Haberin Devamı

Atilla Benli, üç yıl önce kamu sigorta şirketlerinin Türkiye Sigorta çatısı altında birleştiğini hatırlatarak, prim üretimini 2022 yılında bir önceki yıla göre hayat dışı sigortalarda yüzde 114.2, hayat sigortasında yüzde 74.8 oranında artırdıklarını, emeklilik branşında ise yüzde 84 büyüme gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, şunları söyledi: “Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik birleşme öncesi döneme göre, 2019-2022 yıllarını kapsayan dönemde, aktif büyüklüğünü yüzde 237 artırdı ve yaklaşık 140 milyar TL’ye ulaştırdı. Prim üretiminde yüzde 198 ve fon büyüklüğünde ise yüzde 262’lik bir gelişme göstererek net kârını yüzde 98 artışla 4.3 milyar TL’ye yükseltti.”

 

BAKMADAN GEÇME!