Türkiye Sigorta’da görev değişimi

Güncelleme Tarihi:

Türkiye Sigorta’da görev değişimi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2023 07:00

Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik Genel Müdürü Atilla Benli, görevinden ayrıldı, yerine Taha Çakmak atandı.

Haberin Devamı

Türkiye Sigorta’dan yapılan açıklamada, Taha Çakmak’ın, 3 Ağustos 2023 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul sonrasında düzenlenen toplantıda alınan karara göre Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik Genel Müdürlüğü’ne gerekli izin süreçlerini müteakip atanacağı bildirildi. 3 Ağustos’ta yapılan Olağan Genel Kurulda Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik yönetim kurulu üyeleri de belirlendi. Aziz Murat Uluğ, Taha Çakmak, Murat Akgüç, Muhammed Mahmut Er, Fatma Özkul ve Murat Akbalık yönetim kurulu üyesi olarak seçildi. Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik Yönetim Kurulu Başkanlığına Aziz Murat Uluğ, Başkanvekilliğine Taha Çakmak atandı.
Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İşletme bölümü mezunu olan Taha Çakmak; 2004 yılında Deloitte Touche&Tohmatsu’da denetçi, 2005 yılında Sosyal Sigortalar Kurumunda müfettiş yardımcısı olarak görev yaptıktan sonra, 2005-2019 yılları arasında Ziraat Bankası’nda Teftiş Kurulu Müfettişi, Operasyon Merkezi Bölüm Başkanlığı İş Tasarımı Yöneticisi, Ankara Perakende Şube Yöneticisi, İnsan Kaynakları Bölüm Başkanı ve Ankara Kamu Kurumsal Şube Yöneticisi olarak görev aldı. 2019-2021 yılları arasında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nda (BDDK) Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Çakmak, son olarak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmiştir.

TSB’DEN AÇIKLAMA

Haberin Devamı

Öte yandan, Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanlık görevini de yürüten Atilla Benli’nin görevinden ayrılması ile TSB Başkanlığı da sona erdi. TSB bir açıklama yaparak, “TSB Başkanı’nın üye şirketlerin temsil yetkisi olan katılımcıları arasından seçilmesi gerekliliği söz konusudur. Bu durum, Atilla Benli’nin TSB Başkanlığı görevinin de sona erdiği anlamına gelmektedir. İki ay içinde Olağanüstü Genel Kurul’a gidilerek yeni Başkan seçilecektir. Bu süre içerisinde TSB Başkanlığı görevini, TSB Başkan Yardımcılarından Taylan Türkölmez vekaleten üstlenecektir” denildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!