Türkiye pazarı e-ticarette ilk üçte

Güncelleme Tarihi:

Türkiye pazarı e-ticarette ilk üçte
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2023 07:00

E-ticaret tüm dünyada hızla büyümeye devam ediyor. İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) yayınladığı raporda e-ticaretin hızla büyüdüğü ve dünya genelinde 2026 yılında 8.15 trilyon dolarlık bir hacme ulaşılacağının öngörüldüğü ifade edildi.

Haberin Devamı

İstinye Üniversitesi (İSÜ) İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Öğr. Üyesi Dr. Naim Çetintürk, İTO raporunu ve Türkiye’de e-ticaretin büyümesini şöyle değerlendirdi: “Türkiye e-ticaret konusunda çok hızlı büyüme gösteren ülkeler arasında. Ne yazık ki zorlaşan ekonomik koşullar bu büyüme hızını daraltıyor olsa da haftada en az bir kez e-ticaret alışverişi yapan internet kullanıcılarının oranına göre Türkiye yüzde 64.6 ile dünyada Tayland (yüzde 66.8) ve Güney Kore’den (yüzde 65.6) sonra üçüncü sırada geliyor. Bu nedenle dünya genelindeki e-ticaret büyüme trendi ülkemizi de olumlu yönde mutlaka etkileyecektir” dedi.

Türkiye’nin e-ihracat konusundaki potansiyelini artırmak için de var olan uygulamaların ve ihracata yönelik desteklerin iyileştirilmesi gerektiğini belirten Çetintürk, “Özellikle ülkemizde üretilen ürünlerin yurt dışına ihraç edilmesinde gerek gümrük gerekse lojistik süreçler ve bilhassa ulaştırma maliyetleri konusunda kolaylık sağlamanın çok büyük yararlar getireceğini ve bu alanda istekli olan herkesi cesaretlendireceğini düşünüyorum” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!