Türkiye otomotiv yatırımı için ideal, kalite mükemmel

Güncelleme Tarihi:

Türkiye otomotiv yatırımı için ideal, kalite mükemmel
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2005 02:02

Almanya’nın önde gelen araştırma şirketlerinden ’Management Engineers’in, Alman Sanayiciler Birliği ve Alman Otomobil Sanayicileri Birliği için yaptığı araştırmadan Türkiye’ye övgü çıktı. Yatırım için ideal ülke olarak gösterilen Türkiye’de otomotiv ürünlerinin kalitesinin uluslararası standartlarda olduğu vurgulandı.

ALMAN Sanayiciler Birliği ve Alman Otomobil Sanayicileri Birliği, Türkiye’nin Alman otomobil üreticileri için iyi fırsatlar sunduğunu açıkladı. Söz konusu iki kurum, ’Management Engineers’ adlı danışmanlık şirketine, Türkiye’nin otomobil sektörü için nasıl bir potansiyele sahip olduğunu saptamak amacıyla bir araştırma yaptırdı. Araştırmada, Türkiye’de iç piyasanın hızla büyüdüğü vurgulanırken, ‘Üretimde kullanılan teknoloji devamlı yenileniyor, ürünlerin kalitesi uluslararası standartlar düzeyinde. Dış yatırımcılar için bürokratik engeller az, Türkiye otomobil üreticisi ve otomobil yan sanayicileri için cazip bir ülke’ değerlendirmesi yapıldı.

DÜNYA STANDARDI:

Araştırmada, Alman otomotiv sektörü için Türkiye’nin geniş imkanlar sunduğu ve kazancını artırmak isteyen üreticilerin yatırım yapabileceği güvenli bir ülke olduğunu görüldü. Son yıllarda Türk ekonomisindeki olumlu gelişmelerin, küçük yerleşim birimlerinde kurulan fabrikalarda bile uluslararası standartların gerektirdiği kalitenin tutturulabilmesini sağladığına dikkat çekildi. Türkiye’nin sunduğu imkanların, dünyanın önde gelen üreticilerinin de dikkatini çektiği belirtildi. DaimlerChrysler, Fiat, Ford, MAN, Renault, Toyota gibi büyük otomotiv şirketlerinin yanı sıra, otomotiv yan sanayii devlerinden olan Knorr Bremse, Robert Bosch, Webasto ve Mannesmann Sachs gibi birçok firma Türkiye’ye yatırımlar yaptı.

UCUZ İŞGÜCÜ DEĞİL:

Otomotiv sektöründeki durumu araştıran Management Engineers şirketi uzmanları, Türkiye’yi ucuz işgücü bulunabilecek bir ülke olarak görmenin yanılgı olacağı yönünde uyardı. İşletmecilere tavsiyelerde de bulunulan sonuç bölümünde, ‘Ucuz işgücü bulmayı değil, artan otomobil arzını ve elde edeceğiniz kazancı düşünün’ önerisi getirildi.

Türkiye’de güvenilir ortaklar da bulunur

MANAGEMENT Engineers’ın yaptığı araştırmada, Türkiye’de yatırım yapmak isteyen yabancı şirketlerin güvenilir yerli ortaklar bulup bulamayacağı konusuna da değinildi. Türkiye’nin, bu konuda da başarılı bir profil çizdiği, birçok Türk yatırımcının, özellikle otomotiv yan sanayiinde güvenli olduğu araştırmanın diğer sonuçları arasında yer aldı. Management Engineers danışmanlık şirketinin yaptığı araştırmada elde edilen bilgiler küçük bir el kılavuzunda toplanarak yatırımcıların hizmetine sunuluyor. Böylece yatırımcılar, Türkiye piyasasını, üreticileri ilgilendirebilecek hukuki düzenlemeleri ve vergi uygulamalarını öğrenme ve kendini hazırlama imkanına sahip olabiliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!