Türkiye’nin en büyük kültür marketi açıldı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’nin en büyük kültür marketi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 1997 00:00

Haberin Devamı

Türkiye’nin en büyük kültür marketi Karşıyaka D&R’ın açılışına büyük ilgi vardı.Doğan Medya Grubu Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Yalçındağ

RAKS Yönetim Kurulu Başkanı Kadri Önel, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, Hürriyet İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Yalçın Balcı açılışta mağazayı gezdiler.

Müzik, kültür ve hobi tutkunlarının aradığı her şeyi bulabileceği D&R Music-Book Store'ların 5'incisi İzmir Karşıyaka'da hizmete girdi. Sektörlerinde lider Doğan Medya ile Raks Grubu ortaklığıyla kurulan D&R mağazalar zincirinin, Necimoğlu Şirketler Grubu bünyesindeki Rebsam Satış Dağıtım Pazarlama A.Ş'nin yatırımcılığıyla açılan D&R Karşıyaka'nın kurdelesini, Devlet Bakanı Işılay Saygın, İzmir Milletvekili Rıfat Serdaroğlu, Vali Erol Çakır, Doğan Medya Grubu Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Yalçındağ ve Karşıyaka Belediye Başkanı Kemal Baysak, 5 makasla kesti. Açılışa RAKS Yönetim Kurulu Başkanı Kadri Önel, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, Hürriyet İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Yalçın Balcı, Hürriyet Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Nedim Demirağ, Milliyet Gazetesi İzmir Temsilcisi Rıfat Akkaya, Necimoğlu Şirketler Grubu Başkanı Abidin Necimoğlu, işadamları, politikacılar ve yaklaşık 2 bin davetli katıldı. D&R Genel Müdürü Ümit Teoman, sektöründe Türkiye'nin en büyük mağazası olan D&R Karşıyaka'da, sanatçılar, yazarlar, konser, sergi, hobi ve aktivite firmalarıyla bu konulara ilgi duyanların biraraya gelebileceği etkinlikler de düzenleneceğini belirtti. Mağazayı gezdiren Teoman, müşterilerine mağazalarında olmayan ya da bulunmayan eserleri de sağlayacaklarını, kültür tutkunlarına yurtiçi ve dışından istedikleri ürünü en kısa zamanda ulaştıracaklarını belirtti. Ümit Teoman ayrıca, franchising yatırımcılarıyla el ele vererek 1998 yılında Mersin, Eskişehir, Antalya, Adana, Bursa ve mevcut illerdeki ek mağazalarıyla hizmet ağını genişleteceklerini açıkladı. Türk resminin en büyük ustalarından Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun eserleri, yıllar sonra ilk kez D&R Karşıyaka Music-Book Store'da sergilenmeye başlandı.

BÜYÜK İLGİ

D & R Book Store, ilk gün İzmirlilerin hücumuna uğradı ve 20 bine yakın kişi ziyaret etti. Haftanın yedi günü saat 10.00 ile 24.00 arasında hizmet vereceklerini belirten D & R Karşıyaka Genel Müdürü Mehmet Eğitim, ‘‘Karşıyaka'nın değil İzmir'in böyle bir merkeze ihtiyacı vardı. Üç kafeterya, iki sinemamız, alışveriş merkezimiz ilk günde çok büyük ilgi gördü. Satışlarımız da son derece iyi. Tüm İzmir'e hayırlı uğurlu olmasını diliyorum’’ dedi.

NELER VAR

Karşıyaka İskele binasının üst kısmında açılan D&R Karşıyaka, 2 bin 600 metrekarelik alanı ve 100 bin çeşidiyle sektöründe Türkiye'nin en büyük mağazası. Mağazada yerli, yabancı kitap, dergi, müzik ürünleri, kaset, CD, video, bilgisayar, multimedya, hediyelik, kırtasiye, oyuncak, 150 ve 125 kişilik iki sinema salonu ve kafeteryası, sergi salonu, internet cafe, müzik dinlenebilecek özel terminaller, yurtiçi ve yurtdışından istenilen ürünü getirtebilme olanağı sunuluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!